Clubsites: vaak niet wat je verwacht maar via Puurvoetbalonline beter kan.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week had ik het al een beetje beloofd maar ontbrak de tijd maar vandaag zorgde het weer voor een bron van ergernis en besloot ik per direct om mijn mening over de diverse clubsites eens te geven. Dat gebeurt onder een voorwaarde, ik noem geen namen van clubs die het wel en ik noem geen namen van verenigingen die het niet goed voor elkaar hebben.

             logo

Clubsites zijn voor velen een mooi middel om aan informatie over verenigingen te komen maar steeds vaker wordt je dan geconfronteerd met sites die niet actueel zijn. Nu had Puurvoetbalonline daar enkele weken geleden ook last van en werd daar, en terecht, ook op gewezen. Dat was een logisch gevolg van het niet binnenkomen van nieuwtjes zodat de rubriek nieuwsberichten niet ververst werd. Er kwam wel voldoende op de site te staan maar juist niet in die rubriek. Gelukkig gaat dat de komende dagen weer veranderen, althans, dat hoop ik want nog steeds zijn niet alle verenigingen er van doordrongen dat Puurvoetbalonline een site is waar ook nieuwtjes op geplaatst worden zoals bij de collega’s van Tweenul ook gebeurd. Maar we dwalen af want het gaat nu om clubsites waar niet zelden bijna niets op te vinden is.

In de maand augustus zijn de diverse clubsites erg belangrijk voor informatie wat ik goed kan gebruiken voor het schrijven van mijn bijdrages aan de diverse voetbalbijlages. Een, ramp’ was het de laatste jaren al en die, ramp’ wordt ieder jaar erger. Een site actueel houden kost tijd dat weten we allemaal en daar zit vaak ook de kneep. In het begin is alles leuk maar opeens kan de webmaster niet die uren meer vrij maken die wenselijk zouden zijn en gaat het qua informatieverstrekking allemaal achteruit.

Geen oefenschema’s meer, de teams worden niet meer aangepast en de berichten worden alleen maar korter en zakelijker. Een slechte zaak omdat tegenwoordig een website hét medium is wat de leden met elkaar verbindt. Vroeger hadden we het kastje en later een voetbalkrantje maar tegenwoordig een clubwebsite.

Het voetbalkrantje van vroeger was vele malen leuker om te lezen want naast het zakelijke was er  ruimte voor de iets ,luchtigere’ hap waarbij we moeten denken aan, een interview, voorbeschouwing op het komend weekend waarin even aangegeven wordt, dit team speelt zaterdagmorgen om 10.00 uur een cruciaal duel en zaken die verder voor de leden van belang zijn.

Kortom genoeg te bedenken voor clubsites waar bij je vaak het idee hebt, men doet maar wat, maar ziet het liever anders. Puurvoetbalonline wil daar graag op inspringen maar wel onder het motto, de bakker geeft zijn brood ook niet gratis weg.

Ik denk namelijk dat ik met tips, opdrachten en andere leuke ideeën iets voor clubsites kan betekenen. Daar bedoel ik mee, de site frisser, leuker en leesbaarder maken. Waardoor nog meer bezoekers denken, dat is in een site waar alles goed actueel gehouden wordt en ook nog eens andere leuke dingen opstaan. Maar wat te denken van sponsoren waar op clubsites veel meer aandacht aan besteed kan en moet worden. Sponsoren die er met een banner opstaan maar waarvan de leden niet van weten, wat is dat voo bedrijf.

Dat is mijn visie wat clubsites betreft en waarbij ik mij er van bewust ben dat er sites zijn die er goed en actueel uitzien maar wat bij zeker 90% niet het geval is. Daarom  zeg ik , vrijblijvend contact opnemen mag altijd en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> 06-27109055 .