Een rondje Eenrum met Steven Gerrard en een vrijwilliger die terug is

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag 16 augustus stond het duel Eenrum-VVSV’09 op het programma. Een wedstrijd als voorbereiding op een nieuw seizoen waarin beide teams hopen dat ze beter presteren dan in het seizoen 2012-2013. Het duel kreeg echter ook het predicaat ,kermisduel’.
1376983877N DSC5742

De voetballers van Eenrum en VVSV'09 in actie op het ,gras' veld in Eenrum.

Foto: Bart Oosterveld : Studio 3x 20 Eenrum

Ik was vrijdagavond op tijd in Eenrum waar ik direct drie bekenden trof. Bij een van de drie was ik dubbel blij dat ik hem weer tegenkwam op het complex van Eenrum want Dikkie Hoeksema had het een paar maanden moeilijk gehad. Zijn gezondheid liet hem in de steek en dat heeft de voetbalvereniging Eenrum geweten. Een stille kracht die een tijdje niet dat kon doen wat hij graag doet, zich als vrijwilliger inzetten voor de voetbalclub, was gelukkig weer terug. Nog niet helemaal de oude maar toch, hij was er weer.

De tweede bekende, Wim Nubé liep al als Steven Gerrard op het complex in Eenrum rond want duidelijk was te zien dat de trainer van VVSV’09 een bewonderaar is van de Liverpoolspeler. Verder was ook teamleider van Eenrum Tjidsger Veenstra al paraat die zo vriendelijk was geweest om via Whats App mij de opstelling van Eenrum toe te sturen. Een service die wat mij betreft een vervolg mag krijgen en ook door andere teamleiders gevolgd mag worden. Tjidsger praatte mij wat bij over de eerste selectie zoals over het blessureleed van Nick Rijzinga. Even later kwam de hoofdpersoon er zelf aanlopen en nog steeds: met Nick heb ik een klik. Weer kwam het duiken in de modder als 7 jarig jochie ter sprake omdat de kans aanwezig is dat Nick zijn rentree als doelman zal maken. Niet voor altijd, maar tijdelijk, omdat ook in Eenrum op vakantie gaan in het voetbalseizoen even normaal is als dat je dagelijks je tanden poetst.

Ondertussen kwam ook tegenstander VVSV’ 09 binnendruppelen want om nu te zeggen dat er een ruime selectie uit Ulrum en Zoutkamp naar Eenrum was gekomen kon niet gezegd worden. Twaalf spelers had Wim ,Gerrard’ Nubé tot zijn beschikking en dat was iets minder dan collega Ronald Bouwman. Die kon kiezen uit achttien spelers wat betekende dat de bank van Eenrum goed gevuld was. Dat zal ook bij een andere bank het geval zijn geweest trouwens want reken maar dat er dit weekend wat afgepind is in Eenrum waar voor de 145e keer de beroemde Eenrumer Kermis op het programma stond.

Het gras op het hoofdveld, of eigenlijk geen gras, was ook een onderwerp van gesprek in Eenrum want in alle eerlijkheid: het leek helemaal nergens naar. Het gras was gewoon platgewalst en het gras wat er wel afgemaaid was was voor het grootste gedeelte nog terug op het veld te vinden. Maar, zo gaf voorzitter Ger Dijkstra aan, een mailtje naar de verantwoordelijke en alles wordt geregeld. Daar gaan we dan maar van uit was een veel gehoord geluid maar om nu te zeggen dat dit er met veel enthousiasme uitkwam kan ik niet zeggen.

De wedstrijd was een wedstrijd waar over enkele dagen op Puurvoetbalonline een verslag van te lezen zal zijn omdat afspraken die je maakt afspraken zijn waar je niet van afwijkt. Een wedstrijd waar een groot aantal bekenden op af was gekomen die het bezoek aan mijn geboortedorp ook nu weer tot een feest hebben gemaakt.