Euforie, een mooi woord maar je koopt er niets voor

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Deze dagen bel ik met een groot aantal trainers en allen hebben dezelfde mening, na een wedstrijd of zes kun je een beetje zien waar je met je ploeg staat. Daarom was ik ook verbaasd over het volgende, de euforie bij Willy en René van de Kerkhof over het huidige PSV wordt met de week groter. De oud-internationals denken dat de ploeg van Phillip Cocu op termijn mee kan doen om Champions League-winst.
johann
Ik denk dan, die mannen zijn toch gepokt en gemazeld in de voetbalwereld die moeten toch beter weten. Vrijdag was ik bij het duel Eenrum-VVSV’09 een duel die als einduitslag 1-4 kreeg. Een paar dagen eerder had VVSV’09 ook al met 5-3 van Warffum gewonnen dus is de kans groot dat de supporters van VVSV’09 gaan denken, wij gaan die titel in 5E even pakken. Geen gelul van Pelikaan S en Niekerk zijn aardig sterker geworden maar gewoon hatseflats, de titel is voor ons.

Dat zou in theorie allemaal mogelijk kunnen zijn maar zo werkt het niet. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en dat zouden de broertjes Van der Kerkhof moeten weten. Die moeten weten dat euforie leuk is maar dat je er geen plakje brood mee kunt kopen.

De voetbalwereld is een wereld waar de waan van de dag regeert wat we kunnen zien aan het ontslag van Alex Pastoor. Drie nederlagen en de negen van vorig seizoen bij elkaar opgeteld was te veel van het goede en dus exit Alex Pastoor.

Op dit moment zal er bij VVSV’09 misschien wel leuker getraind worden dan bij Eenrum of Warffum al denk ik persoonlijk van niet. Bij Eenrum en Warffum lopen neem ik aan geen trainers rond die het spoor kwijt zijn na een nederlaag in de oefenperiode en bij VVSV’09 loopt geen trainer rond die denkt, ik kan wel gas terugnemen want we zijn klaar voor de competitie. Normaal reageren, kan beter uitpakken dan als twee schapen lopen blaten. Wat die hardloper en stofzuiger uit vroegere tijden wel deden.

Zondag speelt Kloosterburen tegen Actief wat normaal gesproken door tweedeklasser Actief gewonnen moet worden. Stel dat Kloosterburen voor een stunt zorgt door thuis te winnen van de Eeldenaren zullen de hondstrouwe supporters van Kloosterburen de laatste zijn die roepen, dit wordt een appel eitje voor het eerste elftal, we gaan de platte kar maar eens optuigen.

Bij FC Groningen zagen we het ook, twee keer een overwinning tegen twee zwakke teams en velen waren in de war, een run op seizoenkaarten, de losse kaartjes als broodjes over de toonbank en het, we gaan Europa in, klonk in stad en ommeland. Het betaald voetbal als grote broer van het amateurvoetbal zou nog een voorbeeld aan zijn kleinere broer kunnen nemen. Door normaal te doen en te denken, we zijn nog maar net bezig en hebben nog 31 duels te gaan waarin we nog 93 kunnen winnen en verliezen …