Mijn mening: Scheidsrechterje, scheidsrechterje, ken je klassiekers!!!

Geschreven door Johan Staal/Willem Zwikker op . Geplaatst in Even na praten

Op Facebook en op www.tweenul.nl zag ik een ingezonden mail van de bij elke voetballiefhebber bekende Willem Zwikker naar aanleiding van de wedstrijd tussen WVV en WKE 2 voorbij komen. Een mail die ik twee keer gelezen heb want als je het een keer leest denk je, dat bestaat niet. Bij een tweede keer denk je echter, scheidsrechtertje scheidsrechtertje ken je klassiekers!
JOHANNN
,,Na enige uurtjes nadenken ben ik toch tot de conclusie gekomen dat ik dit stukje moet schrijven en naar Tweenul moet sturen. Het 2e elftal van WKE moest vanmiddag (zondag) een oefenwedstrijd spelen in Winschoten tegen WVV 1. Nu ben ik sinds eind vorig seizoen door gezondheidsproblemen geen trainer meer van dit mooie en jonge 2e team. Wel doe ik nu andere dingen bij WKE en wil ik zoveel mogelijk mee naar de wedstrijden van mijn oude team. Helaas moest ik vandaag passen omdat mijn gezondheid mij vandaag in de steek liet. Om 16.00 uur was er een gezellig samenzijn van de 1e selectie en bestuur gepland waar ik ook werd verwacht. Dus heb ik de wedstrijd in Winschoten aan mij voorbij laten gaan want dat samen zou in deze situatie echt teveel van het goede zijn. WKE 2 heeft sinds dit seizoen een nieuwe trainer in de persoon en iemand die totaal geen gelijkenis toont met mij. De wedstrijd begon onder leiding van natuurlijk een scheidsrechter, die kennelijk zijn huiswerk enorm goed had gedaan. Ik moet de naam van de scheidsrechter schuldig blijven, omdat ik op het moment dat de wedstrijd begon thuis in bed lag om te proberen wat fitter te worden om naar het kleine feestje van WKE te gaan. Volgens zeggen werden er in de wedstrijd een paar zware overtredingen begaan door een verdediger van WVV waarbij de WKE-spelers Wil Koops en Jurnel Rojer geblesseerd raakten. De scheidsrechter keurde deze overtredingen kennelijk goed, waardoor trainer Geert van der Tuuk zich liet horen. De scheidsrechter was hier niet van gediend en liet ten overstaan van aanvoerder Ronny Zwikker (inderdaad, mijn zoon) en een aantal andere spelers zijn ongenoegen blijken over trainer Willem Zwikker en zolang Zwikker zijn mond niet zou houden wilde hij beslist niet verder gaan met de wedstrijd. Zelfs toen aanvoerder en mijn zoon Ronny Zwikker liet weten liet weten dat Willem Zwikker niet langs de lijn stond maar iemand anders was hij niet voor reden vatbaar. Hij was goed geïnformeerd en hij zou wel even laten zien dat hij de baas was en niet die Willem Zwikker die langs de kant stond Vervolgens werd trainer Geert van der Tuuk, vandaag dus Willem Zwikker, achter de afrastering gestuurd.

Je kunt schaterlachen om zoveel domheid, maar in feite is het heel erg zielig dat iemand op deze manier aan een wedstrijd begint. Gelukkig is dit iets wat niet vaak voorkomt, maar deze meneer moet zich maar eens goed achter de oren krabben of hij wel de juiste persoon is om een voetbalwedstrijd te leiden. Iemand, die zich zo opstelt omdat hij WKE moet fluiten is iemand die in mijn ogen wel heel erg een vooroordeel heeft. En dat wil laten zien. Laten zien dat hij de BAAS is en niet Willem Zwikker. Ik hoop dat de persoon in kwestie dit stukje zal lezen en hier eens over gaat nadenken. En dan hoop ik deze scheidsrechter toch eens bij WKE te mogen begroeten zodat hij kan kennismaken met de echte Willem Zwikker! Ik ben over dit voorval behoorlijk ontstemd. Ik weet dat er genoeg op mij valt aan te merken maar ik ben niet van plan om schuldig te worden bevonden terwijl ik niet eens aanwezig ben geweest.''

Willem Zwikker.