,Ik geef mijn baas en collega's ook geen hand als mijn werk er op zit ...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een partner die niet vanaf haar geboorte besmet is met het voetbalvirus zorgt soms voor vermakelijke taferelen aan de Peperweg als het over voetbal gaat. Maar niet alleen tot vermakelijke taferelen soms geeft een opmerking van Martine ook stof tot nadenken.
1376811898N994870 443114895786719 2112303650 n
Zo gebeurde het een aantal weken geleden dat we samen een wedstrijd zaten te bekijken. Een wedstrijd waarin er uiteraard ook gewisseld werd en dat zorgde opeens voor een reactie waarvan ik dacht, verdomd ze heeft helemaal gelijk.

Toen een speler gewisseld was mocht hij iedereen keurig een handje geven om vervolgens op de bank plaats te nemen. Wat is dat voor onzin,  was de vraag, ik geef mijn baas en collega’s toch ook niet allemaal een hand als ons werk erop zit. “

Een opmerking waar ik eens over nadacht en inderdaad Martine heeft helemaal gelijk want inderdaad vroeger gebeurde dat niet. Dan werd je gewisseld, kreeg je een trainingsjack toegeworpen en vertrok je richting de kleedkamer. Het kon zijn dat je nog hoorde dat je wel aardig gespeeld had maar vooral op jonge leeftijd was je vaak niet blij als je naar de kant mocht komen.

Na die bewuste avond besloot ik eens meer op deze, wisselsoap’ te letten en ik moet zeggen, je lacht je broek aan flarden. Het gaat namelijk helemaal nergens over. Spelers die met een gezicht dat op, zeven dagen onweer’ staat van het veld stappen moeten trainer, assistent-trainer, verzorger, keepertrainer, teammanager, clubarts, materiaalmannen en een bank vol wisselspelers de hand schudden.

Gisteravond bij het duel RKC-AZ, meer werd er dacht ik niet gespeeld in de eredivisie, werd er volop gewisseld en werden er wat handen geschud. Iedereen deed braaf mee aan dit fenomeen wat in het amateurvoetbal ook al volgers heeft gevonden. Ik heb gisteravond even goed gekeken maar ik kom maar tot een conclusie, er zit weinig gevoel bij. Het merendeel van de wisselspelers doet het alleen maar omdat het van de trainer moet, de materiaalmannen doen het omdat ze anders niet meer mee mogen in de spelersbus en de anderen denken, laat ik maar mee doen aan dat circus want ik moet wel iedere maand mijn hypotheek betalen.
 
Handen schudden om te laten zien, kijk ons eens een team zijn, het moet niet gekker worden. Steeds vaker hoor je geluiden van dat de smartphone een plaag voor het teamgebeuren is en dat geloof ik graag. Want ook dat hoor je steeds vaker, tijdens de derde helft zijn velen met hun smartphone bezig of zijn al onderweg naar huis. Dat zal in het betaald voetbal niet anders zijn hoewel je eigenlijk anders moet denken. Want lees de interviews en je denkt, in het betaald voetbal zijn velen boezemvrienden van elkaar.

Dikke onzin natuurlijk maar ze willen het ons wel laten geloven en waar je bij het zien van de beelden rond de, wisselsoap’ ook bijna in zou trappen. Daarom vond ik het van iemand die niet besmet is met het voetbalvirus wel een rake opmerking: Ik geef mijn baas en collega’s toch ook geen hand als mijn werk erop zit dus laten ze ff normaal doen.”