Mijn mening: Van Gaal moet zich gedragen als trainers in het amateurvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De komende dagen spreek ik veel trainers of in sommige gevallen heb ik ze al gesproken. Augustus is namelijk de maand van de voetbalbijlages. Een mooie maand is dat want wat is er nu mooier dan samen met iemand over een gezamenlijke hobby praten.
johann
Dit jaar zijn het ook weer een redelijk aantal die ik mag interviewen en een groot gedeelte daarvan spreek ik ook in het seizoen regelmatig. Niet alleen uit het Ommelander Courant gebied, maar ook voor de Oostermoer en De Koerier mag ik  trainers bellen. Heerlijk positief en in alle gevallen wordt ik altijd netjes te woord gestaan. Geen opmerkingen van, ben ik nou zo slim of ben jij zo dom, maar trainers die keurig antwoord geven op vragen die hun gesteld worden.

Daar moest ik vanavond opeens aan denken toen Louis van Gaal weer ergens opdook met een geweldige uitspraak. ,We’ hadden gelijkgespeeld tegen Portugal want zo heet dat tegenwoordig. Als Nederland speelt is het opeens, We’. Persoonlijk wil ik liever niet bij, We’ horen want ik wil geen onderdeel van de, club' van Louis van Gaal zijn. Louis zit op dit moment overigens, zo gaf de bondscoach aan, niet voor zijn plezier op de bank bij Oranje. Louis zit namelijk in de investeringsfase. Daardoor wordt het in Brazilië pas interessant voor Van Gaal die als kapitein van de, Love Boat’ enkele weken geleden door de grachten van Amsterdam voer. Dan wordt het pas leuk voor Louis want hij wil oogsten tijdens het WK 2014.
Louis heeft er  dus even niet zoveel plezier in en heeft ook nog eens met een ongeruste eega te maken. Want Truus van Gaal schijnt op dit moment redelijk nerveus te zijn. Truus is namelijk bang. Ze is bang dat Louis niet gaat oogsten en zijn opvolger twee jaar later met de eer gaat strijken. Truus, die in een interview een keer vertelde dat ze hoopte dat Louis op zijn 60e zou stoppen als trainer, hoopt nu dat we nog wat langer mogen genieten van Louis van Gaal. Een nu 62 jarige Van Gaal die nog veel kan leren van zijn collega’s in het amateurvoetbal.

Want als ik de verhalen mag geloven staat alles, behalve dat, stijf bij Hansie Hansie Kraay Jr. als hij het opperhoofd van het trainersgilde in Nederland mag interviewen. Want dat is Van Gaal, het boegbeeld van de trainers in Nederland. Een boegbeeld dat het niet zo nauw neemt met normen en waarden als het om zijn waarheid gaat die in het geval van de bondscoach namelijk altijd betekent, ik heb gelijk en jij niet. Daarom geef mij zijn collega’s uit het amateurvoetbal maar die precies dat doen wat Louis van Gaal nooit zal leren, en dat is zich normaal gedragen.