Een rondje op sportpark Het Noorden met veel bekenden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 10 augustus stond in het teken van interviews voor de Ommelander Courant. Maar ook wilde ik graag nog even ergens een voetbalwedstrijdje bekijken en zo kwam ik terecht bij het duel VV Groningen-PKC. Een helft zou lukken want in tegenstelling tot andere berichten begon het duel om half drie in plaats van 14.00 uur.
1376293170N283117 130865197005112 6428629 n

Het was tegen 13.45 uur dan ook nog redelijk rustig op sportpark Het Noorden waar enkele spelers van PKC zich al aan het intrappen waren. Maar verder nog niet veel bedrijvigheid bij de vereniging die door velen als de kampioenskandidaat in de vierde klasse C getipt worden. Want er zitten een paar, aardige’ voetballers tussen de aanwinsten van VV Groningen waarvan ik denk, als trainer Gert Haak er een echt team van kan maken dan worden de stadjerders met twee vingers in hun neus kampioen in 4C.

Langs de lijn weer een aantal bekenden zoals Marinus Siekman die door het verdwijnen van de zondagtak van Zuidhorn opeens clubloos is geworden als trainer. Waardeloos voor een voetbalman als Marinus en waar ik persoonlijk voor hoop dat hij toch op korte termijn weer als trainer actief zal zijn.

We kregen het samen nog even over de Jupiler League wat een competitie was wat al geen ruk voorstelde maar wat dit seizoen nog vele malen erger is. Dat de beloften van Ajax, PSV en Twente daar nu in voetballen heeft ook gevolgen voor de andere beloften van BVO’s want die zijn nu tegenstanders waar ze veel weerstand van ondervonden kwijt. Dat zorgt er voor, althans in onze beleving dat het er voor de beloften van bijvoorbeeld FC Groningen niet beter op wordt. Leuk is dat, kampioen worden en horen, ja lekker de beste drie deden niet mee.

Een andere gast die aanwezig was bij het duel VV Groningen-PKC was dhr. Bloemhoff uit Leens. De oud-voorzitter van FC LEO is met stip de man die ik, en bij welk sportevenement dan ook, het meeste tegen kom. Een praatje maken met de 79 jarige Leenster is dan een vast ritueel want ondanks zijn hoogbejaarde leeftijd, Dhr. Bloemhoff heeft verstand van zaken. Voetbal, grasbaanraces, wielrennen, hij volgt alles en verteld er met plezier over. De ere-voorzitter verwacht een moeilijk seizoen voor het 1e elftal van FC LEO maar tussen de regels door kon je horen, ik hoop dat ik ongelijk heb. Dhr. Bloemhoff, een ware liefhebber van de amateursport en voetballiefhebber in het bijzonder maar als eerste een trouwe supporter van ,zijn' FC LEO.

Ondertussen ook even contact met onze, speciale’ verslaggever in Uithuizermeeden want daar was Hans Top bij het duel De Heracliden-Pelikaan S. Uit de woorden van Hans begreep ik dat De Heracliden een prima ploeg had staan en dat het er ook bij Pelikaan S niet verkeerd uitzag. We spraken even over de eerste helft van beide duels en kwamen tot een bijzondere conclusie waar Puurvoetbalonline deze week nog even op terugkomt.

Bij het verlaten van sportpark het Noorden nog even bijpraten met Louis Koorenhof waar Puurvoetbalonline, en al brand bij wijze van spreken de hele wereld ook af, binnenkort een uitgebreid interview mee heeft. Louis had uiteraard genoeg te vertellen maar we spraken af,  dat doen we niet hier maar even onder het genot van een kop koffie.

Zo kwam er een eindje aan mijn eerste rondje langs de velden die weer genoeg stof tot praten en nadenken opleverde en waarbij het duel VV Groningen-PKC uiteindelijk in een 0-4 zege voor PKC eindigde.