Mijn mening: Een ,foute' voetballer maakt dames/meisjesvoetbal belachelijk

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat het onderwerp, homo’s in de voetbalwereld’ gisteravond, vrijdag 9 augustus, in de Tv-uitzending van VI aan de orde zou komen was net zo zeker als dat het in Nederland regelmatig regent.
johannDe studio zat redelijk vol met homo’s en als gasten waren verder aanwezig oud-voetballer Arnold Smit, Gerard Joling en John de Bever. De laatste is naast homo en oud-voetballer ook iemand die een rol heeft gespeeld in allerlei omkopingsschandalen in Belgie waar hij ook voor veroordeeld is geweest. Kortom een speciaal geval.

Ik vond het een hele slechte uitzending want hoe haal je het als redactie in godsnaam in je hoofd om een publiciteitsgeile De Bever een podium te geven. Iemand die zich op oneerlijke wijze verrijkt heeft aan de voetbalsport. Een publiciteitsgeile oud-voetballer die koketteert met zijn homo zijn en ook nog eens beweert dat er meer dan 60.000 homo’s in het amateurvoetbal rondlopen.

Toen ik dat hoorde was ik blij dat we in Ezinge klein behuisd zijn en de wc dichtbij was. Want de teksten die de tegenwoordig als zanger optredende De Bever eruit kraamde zorgde bij mij voor spontane maagkrampen.

Dijkshoorn had gelijk toen hij zei, laat iedereen even normaal doen en waar De Bever hem ook nog eens gelijk in gaf. Op dat moment dacht ik, laat die onbetrouwbare gozer, en waar de bewijzen van te googelen zijn, even lekker opzouten want hij zit er alleen maar voor zichzelf en voor niemand anders. Zestigduizend amateurvoetballers die homo zijn, die De Bever moeten we niet serieus nemen want dat soort types zijn een gevaar voor de maatschappij.

Maar de louche zanger had nog een uitspraak waarbij hij van mij in figuurlijke zin een tik om zijn oren had gekregen. Het dames/meisjesvoetbal bestaat volgens Bevertje uit bijna alleen maar dames of meisjes die lesbisch zijn. Zoveel onzin heb ik nog nooit gehoord maar het frappante was, aan tafel trok van het viertal Genee, Derksen, Van der Gijp en Dijkshoorn niemand zijn mond open toen, Johnnie’, een persoon waarvan zelfs een blinde kon zien dat hij niet te vertrouwen is, deze onzin de uitzending ingooide.

En bedankt maar weer want het dames/meisjesvoetbal wordt door velen al niet serieus genomen en doordat een oplichter van het zuiverste soort zendtijd kreeg is dit alleen maar verergerd. Bij de bond lullen ze zich scheel over allerlei campagnes en gaan ze vervolgens tijdens de Gay Pride op een boot zitten en laten ze zich vollopen met een zootje alcoholische versnaperingen, bij VI komt een criminele derderangse zanger aan het woord die er geen normale tekst uitgegooid heeft en ondertussen roept iedereen dat we normaal moeten doen.

Laten we eens beginnen door types als die De Bever geen podium te geven maar gewoon terug te gaan naar de basis. Ik heb alle leeftijdsgroepen in de jeugd getraind, daar waren jongens en meisjes bij die ik ondertussen uit het oog verloren ben. Misschien zijn ze er op latere leeftijd achter gekomen, door mijn geaardheid is voetbal toch niet mijn sport en dat zou voor mij geen probleem zijn om ze gewoon normaal te benaderen. Deze week bedacht ik mij opeens dat vroeger in een elftal gevoetbald heb met iemand die op latere leeftijd bekend maakte dat hij homo was. Ik weet het nog goed, er werd niet raar gereageerd door zijn teamgenoten.

Maar doordat een een John de Bever onzin loopt vertellen wordt het dames/meisjesvoetbal in diskrediet gebracht. Niet door de normaal denkenden onder ons  maar, en daar had Derksen wel gelijk in, door een kleine groep landgenoten met een hersencel minder dan een koe. Daar hoort die De Bever ook bij want ik mag toch hopen dat iedereen die de aflevering van gisteravond heeft gezien tot de conclusie is gekomen, die vent lult uit zijn nek en moet mooi in de kast blijven zitten.