Mijn mening: Wat een gezeur over regendruppels en declaraties

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.tweenul.nl las ik een paar commentaren op het besluit van de KNVB om weer over te gaan op visuele controle. Gewoon de pasjes en de hoofden van spelers weer controleren. Commentaren waar bij je in sommige gevallen dacht, zo zout heb ik mijn erwtensoep nog nooit gegeten

johann
Er was een, pietje piraat’ die direct over zijn declaratie begon en ik denk dan, jij moet je scheidsrechterspak direct in de vuurkorf gooien. Als je voor de poen loopt te fluiten ben je geen liefhebber maar zie je het als een verplicht nummer.

De opmerking, dan moeten alle scheidsrechter dat ook doen, slaat helemaal nergens op want natuurlijk moeten alle arbiters dat doen. Het is een door de bond opgelegde maatregel en de heren en dames die een mooi scheidsrechtershirt hebben ontvangen zeiden toen ook geen nee.

Ook een prachtige opmerking, wat doen we als het regent. Nu komt dat in Nederland maar sporadisch voor maar alleen de opmerking al. Wat gaan we doen als het regent. Het antwoord werd door een andere anonieme reageerder gegeven die de opmerking plaatste, dat kan ook in de kleedkamer.

Een juiste opmerking maar ik heb, nieuws’  want denkt een Pipo met de opmerking, wat als het regent, dat het vroeger nooit regende, of dat wij niet stonden te blauwbekken van de kou als onze kaarten gecontroleerd werden. Allemaal opmerkingen over iets wat heel normaal is, een spelerspas en de bijbehorende persoon controleren of dat wel met elkaar overkomt.

Rene van der Gijp zei over een ander onderwerp, we moeten wel normaal blijven doen. Dat geldt ook voor de visuele controle waar we ook normaal in moeten doen. Het is een super besluit van de bond maar als er uit de scheidsrechterwereld al dit soort geluiden komen dan zijn we er nog lang niet. Dan kan de KNVB wel een hele armada naar de Gay Pride sturen maar dan wordt het met, Zonder respect geen voetbal, helemaal niets.

 De visuele controle is een controle die gewoon zoden aan de dijk zet en hopelijk tot een verbetering van de sfeer op de velden zal zorgen. Want in negen van de tien keer ontstaat er frustratie en geweld omdat er tot aan 1 september maar wat aan gerotzooid kon worden. Dat is na het seizoen 2013-2014 helemaal afgelopen want  dan zal de regel voor alle categorieën van kracht zijn. In tegenstelling tot de anonieme reacties schrijf ik onder mijn eigen naam als ik een mening heb. Daarom zeg ik het gewoon, als ik als voetballiefhebber ergens ben en ik zie dat een scheidsrechter niet doet wat de bond hem of haar heeft opgedragen vraag ik naar het hoe en waarom. Dan vraag ik waarom er niet meegewerkt wordt aan de actie, zonder respect geen voetbal. Een actie waar, en terecht, ook alle scheidsrechters achterstaan. Maar als er leden in het scheidsrechterskorps zitten te piepen over een declaratie of een paar regendruppels wens ik de KNVB de komende tijd veel sterkte toe.