Door de ogen van liefhebbers van het amateurvoetbal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten


Er zijn er velen die weer blij zijn dat het balletje weer rolt wat de amateurs betreft en daar behoort ook een groepje voetballiefhebbers uit Bedum en omstreken bij. Oud-scheidsrechters Appie Zwerver en Simon Apotheker en de oud-voetballers van Stedum, Menko en Erik Swieringa, waren voor deze gelegenheid aangevuld met Jack Suiveer die voor CVVB, Bedum, Astrea, Noordwolde en Stedum heeft gevoetbald


1375781528N1321469570NDSC00145  1 De keuze was zaterdag gevallen op het duel Aduard-Waskemeer maar het bleek om Waskemeer-Aduard te gaan. Daarop werd besloten om naar Waskemeer te gaan om toch Aduard even bezig te zien.

Het werd een 5-2 overwinning voor de tweedeklasser uit Aduard tegen een vijfdeklasser waar Daniel Postema, oud-speler van onder andere Noordwolde en Groninger Boys nu voetbalt.

Dat was echter niet datgene wat het vijftal opgevallen was vertelde Menko Swieringa. ‘wat ons in Waskemeer opviel was het grote aantal reclameborden, dat er rond het hoofdveld van deze 5e klasser hingen. De omheining was helemaal vol en ook langs het veld achter de omheining hing het vol met borden. We waren nieuwsgierig en daarom in de rust maar even geïnformeerd naar het aantal inwoners van Waskemeer. Dat bleken er maar 800 te zijn en gezien de entourage verbaasde ons dat oprecht.

Ook verder bleek de vereniging de zaakjes goed voor elkaar te hebben want alles zag er netjes uit daar in Friesland. Dit is overigens geen promo-praatje voor Friesland maar het geeft in onze beleving aan hoe het voetbal in een kleine gemeenschap beleefd wordt. Dan blijkt maar weer dat je op elk niveau van het amateurvoetbal bestaansrecht hebt en dan maakt het niet uit in welke klasse je ook speelt.”

Een terechte constatering van een vijftal voetballiefhebbers, dat recht van spreken hebben. Want al een paar jaar zijn het regelmatige bezoekers van amateurduels in voornamelijk de provincie Groningen. Daarom zal dit vijftal ook regelmatig aan het woord komen op Puurvoetbalonline zo heb ik met Menko afgesproken, want van de opvallende zaken die zij dit seizoen op de amateurvelden tegenkomen zullen ze op Puurvoetbalonline verslag van doen.