Mijn mening: Ik hoop dat Broez’n Henkie’ ontdekt wordt

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op veel voetbalsites en bladen kom je ze tegen, de zogenaamde ,kenners' die mogen vertellen wie zij denken wie er van de 18 teams in de eredivisie kampioen wordt, wie er degradeert en welke trainer er als eerste uit gedonderstraald wordt. FCG Online, een van de sites die over FC Groningen schrijft, plaatste een interview met Henk de Haan die door freelance sportjournalist Joost Bakker werd gevraagd om zijn licht over de prestaties van de FC in het seizoen 2013-2014 te laten schijnen.
johann

Uiteraard voldeed, Broez’n Henkie’ aan dat verzoek want de oud-voetballer van Veendam en FC Groningen is redelijk publiciteitsgeil. Woensdag las ik het interview met De Haan en een paar uur later viel de VI op de deurmat en bij het doorbladeren slaakte ik een zucht van verlichting, Nico Dijkshoorn had, Broez’n Henkie’  gelukkig nog niet ontdekt.

Nico Dijkshoorn is een van de vaste columnisten van Voetbal International en als je bij Nico aan de beurt bent dan ben je ook aan de beurt. Rijen voetballers, trainers, clubs, scheidsrechters en aanverwante harlekijnen die denken belangrijk te zijn in voetballand wonderland worden door Dijkshoorn op een, althans dat is mijn mening, prachtige manier beschreven. Daar gebruikt Dijkshoorn woorden en zinnen voor waarvan ik denk, dat zijn opmerkingen die aan duidelijkheid niets  te wensen overlaten.

Als Dijkshoorn het interview met De Haan zou hebben ontdekt dan zou hij de oud-voetballer al bij de eerste vraag die Henk gesteld werd met de grond gelijk hebben gemaakt. Broez’n noemde Mainz ’05, dat FC Groningen met 4-0 versloeg, een topclub want in de Bundesliga spelen alleen maar topclubs volgens de man die Veendam en omstreken een paar maanden geleden in onder andere DWDD even op de, kaart’ zette maar niet had meegekregen dat AJAX Werder Bremen simpel opzij zette.

Daar zou Nico gevat op hebben gereageerd hebben met de opmerking, Henkie moet niet zo dom lullen want voor iemand die nooit hoger heeft gevoetbald dan FC Groningen en Veendam zijn alle buitenlandse clubs topploegen. Die mag blij zijn dat hij een paar Europa Cup-duels heeft gespeeld maar dat betekent niet dat hij deze onzin over zijn landgenoten moet uitstorten.

, Henkie’ verwacht ook veel van Kosic en die opmerking zou ook tot een reactie hebben geleidt bij Dijkshoorn. Die zou een oproep hebben gedaan aan alles en iedereen die ook maar iets met het behandelen van psychiatrische patiënten te maken heeft richting de vaste woon en verblijfplaats van Henk de Haan moest vertrekken. De Haan beweerde namelijk dat Kosic na dit seizoen voor tussen de acht en tien miljoen euro bij Groningen vertrekt. Als je dat zegt, zo zou Nico gezegd hebben, dan ben je of smoor bezopen of volledig doorgedraaid door het vele radio en televisiewerk wat je hebt verricht om er mede voor te zorgen dat de reddingsoperatie, help de BV Veendam naar de kloten en steun ,Broez’n Henkie’, een groot succes werd zodat Veendam van de voetbalkaart werd gebombardeerd.

Dat zou een van mijn favoriete columnisten vast gezegd hebben net zoals hij ongetwijfeld ook een vileine opmerking zou hebben gemaakt bij het antwoord wat, Broez’n gaf op de vraag wat hij van Robert Maaskant vond. Daar mocht Henk niets over zeggen van zijn vrouw en dat was bij Nico Dijkshoorn vragen om moeilijkheden geweest. Die zou in zijn column uitgebreid de escapades van Henkie in de echtelijke sponde hebben beschreven en het taalgebruik van Nico kennende zou dat geen verhaal worden waardoor het geslachtsdeel van Henk niet tot grootse daden zou zijn geinspireerd. 

Maar gelukkig zit Henk nog niet in die categorie waar Nico Dijkshoorn graag zijn verbale pijlen op afvuurt en dat is maar goed ook want echt, er zou geen spaan overblijven van de man die er volgens Robert Maaskant voor zorgde dat de provincie Groningen 100 jaar teruggeworpen werd in de geschiedenis door zijn idioot gedrag in DWDD.

Dijkshoorn zou hem neerzetten in de categorie, het sukkeltje van de klas, iets wat hij ook graag mag doen met Hansie Hansie Kraay jr. Hansie Hansie wordt door Dijkshoorn gezien als iemand die een hele belangrijke taak heeft bij een voetbalclub. Hij mag de 20 ballen oppoetsen voordat ze het in een blubberbak veranderde trainingsveld opgegooid worden. Daar bedoelt Nico Dijkshoorn mee dat je types als Hansie Hansie niet serieus moet nemen want dat soort gasten speelt alleen maar een potje toneel om ongelofelijk geil te worden van hun eigen gedrag.

Broez’n Henkie loopt op dit moment echter op het randje want nog een, wereldactie’ via een paar onzinteksten in de media en de oud-voetballer komt op de lijst te staan van de columnist met de scherpe pen. En laat ik nu hopen dat die ene, wereldactie’ van Broez’n Henkie er ook echt komt waardoor Nico Dijkshoorn hem alsnog , ontdekt’ en hem met zijn scherpe pen in figuurlijke zin met de grond gelijk maakt. 

.