Mijn mening: Opzouten met die Lorenzo Burnet

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Lorenzo Burnet is volgens RTV Noord teruggezet naar de beloften van FC Groningen. Trainer Erwin van der Looi zou dat besluit hebben genomen, omdat de verdediger opnieuw afspraken niet is nagekomen. De oud-Ajacied kwam dinsdagochtend te laat op de training. Vervolgens werd hem verteld dat hij zich de komende week bij het beloftenteam moet melden. FC Groningen legde Burnet eind vorig jaar al een 'taakstraf' op, na herhaaldelijk onprofessioneel gedrag. Destijds was hij onder meer niet te bereiken in aanloop naar het duel met Ajax.
johann

Bovenstaand bericht las ik op www.voetbalprimeur.nl en dacht direct, dit is een aanpak die niet die van mij zou zijn. Edwin van der Looi had direct een mooi statement kunnen maken door de zeer onprofessionele Lorenzo Burnet op de transferlijst te laten zetten. Weg met een voetballer die zijn afspraken niet nakomt en ook nog eens een dertien in een dozijnvoetballer is. Pieter Huitstra zag een paar jaar geleden wel wat in Burnet maar Pieter zag wel meer dingen die ik in zijn periode bij Groningen niet heb gezien.

Lorenzo Burnet, een terugkerend verhaal met neiging naar het Royston Drenthe-scenario. Een voetballer waar ze in Groningen van mogen hopen dat ze hem aan een club in een ver Tjoeka-Tjoeka land kunnen slijten. Een voetballer die niet begrijpt dat er genoeg landgenoten zijn die graag van zijn salaris willen rondkomen. Die het er graag voorover hebben om wel op tijd op de club aanwezig zijn om dat te mogen doen wat ze waarschijnlijk heel erg leuk vinden, van je hobby, je werk’ maken.

Vanmorgen, woensdag 24 juli, was ik bij een 77 jarige Zoutkamper die zaterdag voor de 24e keer aan de halve marathon Lauwersoog-Ulrum deelneemt. Ik was daar voor een interview in de Ommelander Courant en de Zoutkamper was blij dat hij nog datgene kon doen wat hij graag deed en dat was werken en sporten. Een mooi verhaal waar Lorenzo Burnet nog wat van kan leren want dat 13 in een dozijnvoetballertje snapt er werkelijk niets van. , Meneer’ Burnet presteerde het vorig seizoen om voor een wedstrijd tegen Ajax onvindbaar te zijn en kreeg toen een, taakstraf’ opgelegd. Een taakstraf waar weinig over bekend werd maar waar ik van denk, Burnetje heeft er weinig van geleert. Opzouten is in mijn ogen de enige remedie want dit soort voetballers moet je niet in je selectie willen hebben. Weg met voetballers die onaantastbaar denken te zijn maar in werkelijk niets toevoegen aan het spel van welk team dan ook. Een week meetrainen met de beloften is geen straf want daar raak je dit type speler niet mee die moet je gewoon de selectie uitdonderen met de medeling, zoek jij samen met je zaakwaarnemer maar een andere club.

Dat is in mijn ogen een beleid wat zoden aan de dijk zet want we mogen toch aannemen dat te laat komen wel wat zwaarder bestraft mag worden dan met een weekje, verbanning’ naar het beloftenteam.
Ik heb persoonlijk een pesthekel aan te laat komen maar wat mij, gezien de gouden stelregel die mijn vader mij heeft geleert, ook niet zal gebeuren. Als je om 10.00 uur ergens een afspraak hebt moet je er minimaal vijf minuten eerder zijn was zijn stelregel. Anders was je in de ogen van mijn vader gewoon te laat. Die regel hanteer ik ook bij evenementen waar ik namens Ommelander Courant of Oostermoer aanwezig mag zijn, minimaal een half uur voor aanvang aanwezig want anders voelt het niet.

Maar Burnet denkt daar anders over en nogmaals, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Minimaal 10.000 euro per maand verdienen en dan je afspraken niet nakomen. Moet je als Groningen niet willen dat soort type spelers in je selectie. Met spelers als Wijnaldum en Van Nieff heb je een zijn afspraken niet nakomende Burnet niet nodig en kun je direct een mooi gebaar maken naar je supporters. Dit type gedrag tolereren we niet en daarom gaat het boek Lorenzo Burnet wat FC Groningen betreft per direct dicht.