Mijn mening: Te belachelijk voor woorden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week zouden de resultaten van het onderzoek naar matchfixing worden gepresenteerd, dat is echter uitgesteld. Begin september komen onderzoekers Toine Spapens en Marjan Olfers met de resultaten naar buiten. In de ogen van de Partij van de Arbeid duurt dat te lang. De leden Tjeerd van Dekken en Mei Li Vos hebben schriftelijke vragen ingediend en om opheldering gevraagd aan de verantwoordelijke ministers, meldt Voetbal International.
johann

Bovenstaande las ik op www.voetbalprimeur.nl en is natuurlijk te belachelijk voor woorden. Twee onderzoekers die waarschijnlijk een aardige ,Job Cohennnetje’ krijgen voor hun inspanningen lukt het niet om op tijd met een rapport over matchfixing te komen. Onbegrijpelijk maar in ons land een regelmatig voorkomend fenomeen.

Je mag toch veronderstellen dat dit type, expert’ weet wat een deadline is en dat je dan moet zorgen dat je de klus geklaard hebt. Nee in ons land werkt dat anders want de onderzoekers lopen te kloten en degene die hun de opdracht heeft gegeven liggen te slapen. Maar waarom eigenlijk dat onderzoek want in voetballand wonderland gebeurt toch niets wat niet door de beugel kan. Wedstrijden verkopen, als de KNVB dat hoort trekken ze op de burelen van de bond nog een pot bier open en gaan ze vrolijk verder met dat waar ze goed in zijn.

De voetbalwereld is verrot waar we enkele weken geleden een mooi voorbeeld van zagen. In Brazilië, voetballand nummer een in de wereld, gingen de Brrazilianen de straat op omdat de beloofde scholen, ziekenhuizen en betere leefomstandigheden er niet kwamen omdat Sepp Blatter er met zijn corrupte bende zo nodig een WK moet organiseren. Geld binnen graaiende Sepp en zijn harlekijnen hebben maar een belang en dat is eigen belang en zo werkt het ook in Nederland. De bobo’s in Zeist, en in alle districtsbureaus, zitten er maar voor een ding en dat is voor zichzelf. Mannen als een Michael van Praag en Bert van Oostveen, ik moet er van op de pot. Hoop lawaai geven kunnen ze wel maar actie ondernemen om die Blatter een keer van zijn troon af te trappen komt in het woordenboek van beide niet voor.

Met het onderzoek naar Matchfixing, wat in Nederland zeker voorkomt, gebeurt precies hetzelfde. Zolang er geen nieuws is hoeven wij als bond ook niet in actie komen is in mijn beleving de achter liggende gedachte. Zo kun je redeneren inderdaad maar je zou ook eens met je vuist op de, werktafel’ van die twee onderzoekers kunnen slaan. Gewoon zeggen, Truus en Okko’ wij hebben een afspraak en hoe staan de zaken ervoor. Maar nee, het onderzoeksteam Spadens en Olfers mag gewoon verder prutsen. Marjan Olfers is trouwens geen onbekende in de voetbalwereld want Olfers was een van degene die onder het bewind van Steven ten Have dacht Johan Cruijff even te kunnen elimineren. Cruyff won de strijd echter op alle fronten en als ik het boek over deze zwarte bladzijde in de historie van Ajax lees snap ik helemaal dat deze, Miep’ door de KNVB voor deze klus aangetrokken is.

Als onderdeel van de raad van commissarissen bracht ze evenveel in als wat een grindtegel ook zou kunnen doen en ook nu blijkt weer dat ze een klus niet aankan. Ik zie het al gebeuren, de deadline voor het inleveren van onze bijdrage aan de voetbalbijlage 2013-2014 is gesteld op de laatste maandag van augustus. Dan kan ik toch niet zeggen dat de bijlage maar even een maand uitgesteld moet worden omdat ik een maand lang ergens in mijn blote kont op een strand heb gelegen. De redactie ziet mij aankomen en ik weet zeker dat het dan, en terecht, einde verhaal medewerking voetbalbijlage zou worden.
Dat geldt echter niet overal zou laat dit bericht maar weer zien want daar mogen twee graaiers nog even langer over een onderzoek doen waarvan iedereen die een beetje normaal kan en wil denken de uitslag al wel weet:Ook in Nederland worden er  wedstrijden verkocht en dat zijn er meer dan Toine Spadens en Marjan Olfers ooit zullen ontdekken.