Voetbalmoe

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Voetbalmoe is een woord wat ik de laatste weken regelmatig heb horen vallen. Van trainers bijvoorbeeld die blij waren dat ze even van de verplichtingen van het voorbereiden van trainingen, leiden van de trainingen en het coachen van teams op wedstrijddagen verlost waren. Maar ook bestuursleden, vrijwilligers en spelers waren er na een lang en zwaar seizoen wel even klaar mee zijn begreep ik van sommigen. 
1373270270N203 zwarte schoen
Ik kan mij daar wel iets bij voorstellen want als jeugdtrainer heb ik dat altijd precies eender ervaren. Want natuurlijk is het niet goed om in een stuk maand na maand door te vliegen. Er moeten rustmomenten ingebouwd worden om de accu weer op te laden. Een vakantie, een paar dagen weg of heerlijk thuis met alles binnen handbereik zorgen ervoor dat aan het begin van het seizoen alles en iedereen weer fris en fruitig staat te trappelen om weer te mogen beginnen. De schoenen worden weer uit de kast gehaald, de kantines worden weer bevoorraad, de eerste bestuursvergadering wordt gepland en de trainers bereiden hun selecties weer voor op een seizoen waarin er geprobeerd zal worden om de doelstellingen die men afgesproken heeft te realiseren.

Vanmorgen bedacht ik mij dat het beheren van www.puurvoetbalonline.nl veel overeenkomsten heeft met een voetbalseizoen. Als het voetbalseizoen teneinde is dan dalen de bezoekersaantallen een beetje. De nieuwtjes komen niet meer binnen en het wordt allemaal wat lastiger om personen te bereiken met de vraag of ze mee willen werken aan een rubriek van de voetbalsite die de voetbalsport in de provincie promoot.

Toch was ik vanmorgen geweldig trots toen Martine doorgaf dat er toch nog een groot aantal voetballiefhebbers de moeite hadden genomen om Puurvoetbalonline te bezoeken. Ruim driehonderd waren dat er, wat aangeeft dat we nog steeds progressie maken. Als dagen waarop heel Nederland of op vakantie is, de verkoeling van het water zoekt of aan de barbecue zit dit aantal oplevert dan gaan we  mooie dingen beleven met Puurvoetbalonline. Dat is ook wat we graag willen maar toch, in de rest van de maand juli denken wij aan al degene die toch een beetje voetbalmoe zijn. De site zal namelijk niet, volgepropt’ worden met informatie howel er dagelijks wel wat voorbij zal komen, flitsen’. Maar de komende drie weken even iets minder dan iedereen gewend is.

Dat heeft namelijk nog een reden want de ,rustige' weken bieden mij de gelegenheid om de nodige voorbereidingen te treffen voor de maand augustus waarin we voor de eerste keer met een speciale voetbalbijlage zullen komen. Een bijlage waarin een groot aantal personen uit de voetbalwereld aan het woord komen.

Trainers, spelers, bestuursleden, vrijwilligers en  waarbij ik iedereen nu al kan verzekeren dat sommige interviews wel wat stof zullen doen opwaaien. Dus de reden dat het de komende drie weken even wat rustiger zal zijn op Puurvoetbalonline is niet omdat ik voetbalmoe ben maar meer om er voor te zorgen dat iedereen even wat afstand kan nemen van de sport die Puurvoetbalonline nog lang hoopt te promoten.