Mijn mening: Een stelletje ,softies' zijn het!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De 18-jarige keeper van v.v. Meedhuizen die een speler van WEO uit Woldendorp mishandelde, heeft een speelverbod van negen maanden, waarvan twee voorwaardelijk, gekregen zo meldt het Dagblad van het Noorden.
johann
De knokpartij vond plaats tijdens een wedstrijd in Woldendorp op 30 mei. De tuchtcommissie van de KNVB spreekt van 'excessief geweld'. "De proefperiode duurt twee jaar en gaat in vanaf het moment dat de speler weer speelt", zegt woordvoerder Hans van Kastel. De keeper was niet de enige die klappen uitdeelde. Een aantal spelers, maar ook toeschouwers, raakten slaags. Aanleiding was een overtreding. Van Kastel: "De commissie heeft ook een speler van WEO voor zes wedstrijden geschorst. Hij was niet bij het geweldsincident betrokken. Het lijkt erop dat hij de overtreding maakte, waarna de boel uit de hand liep. Hij kreeg hier ook een rode kaart voor." De commissie oordeelde eerder dat beide clubs schuldig zijn aan de knokpartij. Ze krijgen een boete van 300 euro Het onderzoek van de politie loopt nog.

Bovenstaande las ik op www.tweenul.nl en dacht direct, daar gaan we weer met het softe gedoe. Dit soort types moet je namelijk nooit meer op een voetbalveld toelaten. Waarom niet meer op een voetbalveld toelaten zullen sommigen denken maar dat antwoord is simpel als men het nieuws rond dit duel heeft gevolgd. Een zwaargewonde voetballer, een traumahelikopter en slachtofferhulp geeft in mijn beleving aan dat de veroorzaker van dit, spektakel’ iemand was die op dat moment niet wist wat hij deed maar wel voor een traumatische situatie zorgde, waarbij een slachtoffer in levensgevaar verkeerde. Dat zorgt er voor dat zoiets in de toekomst nogmaals kan gebeuren bij dit onbestuurbaar projectiel, wat iets is wat je als  bond moet zien te voorkomen. 

Daar hoort in mijn beleving een andere strafmaat bij dan in totaal negen maanden schorsing. Levenslang schorsen als voetballer en niets minder is mijn mening. Dat soort types moet je niet op voetbalvelden laten rondlopen en als vereniging niet in je ledenbestand opnemen. Het gelul van een tweede kans is natuurlijk waanzin want we mogen toch aannemen dat degene die grensrechter Richard Nieuwenhuizen dood hebben geslagen en geschopt nooit meer op een voetbalveld gesignaleerd zullen worden. Dat moet ook de strafmaat voor deze voetballer van Meedhuizen zijn want ook dat had anders kunnen aflopen. Daar komt bij dat het ook nog eens na het incident rond Nieuwenhuizen gebeurde. Kort gezegd deze voetballer heeft er dus niets van opgestoken en mag over 7(!) maanden, als hij zich netjes gewoon weer voetballen. Een grof schandaal maar wat je van een stelletje softies, wat de KNVB is, kunt verwachten. De zoveelste gemiste kans van een bond die niet luistert naar zijn leden, doet waar ze zelf zin in heeft en richting dit soort excessen een beleid heeft waar de honden geen brood van lusten!