Mijn mening: De trainers en supporters worden weer belazerd

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als jeugdtrainer vond ik de voorbereidingsperiode op een nieuw seizoen altijd een prachtige periode. Wat meer trainen dan twee keer per week, trainingsdagen, oefenduels waar je van alles uit kon en mocht proberen om tot een goed team te komen. Allemaal zaken die voetbaltrainer zijn tot een waar feest maakten.
johann

De trainers van tegenwoordig die in het betaalde voetbal actief zijn hebben dat niet meer want er is namelijk geen trainer die nu al kan gaan bouwen aan een team. Ze draaien een voorbereiding, starten in het weekend van 2/3/4 augustus met de competitie en kunnen het dan beleven dat er nog een aantal bepalende spelers naar andere clubs vertrekken. In de VI lees je alleen maar, we kunnen nog geen doelstelling bepalen, we hebben de selectie nog niet compleet en we denken dat er nog wel wat gaat gebeuren. Of het nu Carlos Aalbers van NEC, Henk Veldmate van FC Groningen of Marc Overmars van Ajax is, allemaal hebben ze dezelfde teksten. Er zijn trainers die het bijna in hun broek doen van angst want als er Russische clubs met een privéjet naar Nederland komen is dat niet voor een doosje verse aardbeien. Dat betekent namelijk dat er een speler ingeladen wordt om in, Verweggistan’ te gaan spelen. In Rotterdam houden ze bij Feyenoord hun adem in want Zenit zou belangstelling hebben voor Pellè. De Italiaan scoorde vorig seizoen als een tierelier en reken maar dat er dan clubs zijn die denken, we gooien er een paar miljoen tegenaan want playboy of niet die Italiaan moet hier spelen en niet in Rotterdam. Dat zou betekenen dat Ronald Koeman weer opnieuw kan beginnen te bouwen in zijn laatste jaar als trainer van de Rotterdammers. Want de jongste Koeman staat op het lijstje van de KNVB om na het WK in Brazilië op te volgen als bondscoach.

Maar op dit moment is dat nog niet in beeld en zit Ronald Koeman samen met zijn collega’s in het betaald voetbal nog in de, achtbaan van de gekte’. Een achtbaan die er voor zorgt dat er spelers op proef komen om direct weer afgeserveerd te worden. Er opeens spelers niet meer mogen trainen bij de A-selectie zoals Feyenoord, PSV en FC Twente opeens uit de hoge hoed toveren. En er clubs zijn die met een veredeld jeugdelftal aan het, Pezen in de provincie’ beginnen. Pezen in de provincie geldt niet voor Roelof, ik vind mij nog steeds goed’ Luinge want Roelof heeft 21 uitnodigen op zak om ergens in Nederland voor een riante vergoeding te komen opdraven. Een riante vergoeding dat er mede de oorzaak van zal zijn dat een entreekaartje voor vijf euro niet veel zal voorkomen en het meer richting de tien of meer zal gaan.

Dat voor wedstrijden waarbij je als voetballiefhebber vaak in een tweede helft denkt, stap in je auto en je omzeilt de drukte na afloop. Want de tweede helft zie je bij de betaalde clubs vaak het tweede garnituur en de testspelers opdraven. Testspelers waarvan een beetje kenner weet, dat wordt geen versterking voor de club in kwestie. Maar zo moeten de trainers in het betaalde voetbal tegenwoordig werken, niet wetend wat hun na 2 september te wachten staat want dat is pas de dag dat de zomertranferperiode sluit. Te idioot voor woorden maar wel de realiteit en wat een schande is richting de trouwe supporter die alles van zijn, cluppie’ volgt. Die koopt een dure seizoenkaart, een kaartje voor, pezen in de provincie’ en wordt net als de trainer van zijn club na 2 september in veel gevallen stevig belazerd.