Mijn mening: Eemsmond Voetbalt borrelt niet van enthousiasme!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op zaterdag 29 juni speelt FC Groningen in Uithuizen tegen het RWE-team. Een wedstrijd die gespeeld wordt in het kader van de samenwerking tussen RW, de gemeente Eemsmond en FC Groningen.
1346657282NDSC00148
Voor de selectie van Erwin van der Looi en Dick Lukkien zal het de eerste wedstrijd in de voorbereiding zijn en voor de geselecteerde spelers van de zeven verenigingen uit de gemeente Eemsmond de laatste voor ze op zomerreces gaan.

Een mooi duel waar waarschijnlijk weer veel toeschouwers op afkomen, zoals ook vorig jaar in Warffum het geval was. Voetballiefhebbers die net als vorig jaar op dit moment nog geen idee hebben wie er voor dit duel door trainer Jeroen Korpershoek zijn uitverkoren. Dat is tenminste iets wat ik wel weet want dat vertelde Jeroen enkele weken geleden toen ik hem bij het duel Usquert-Eenrum trof, dat hij deze editie als trainer zou fungeren

Bij toeval zag ik vanmorgen via twitter dat op 20 juni een selectie bestaande uit 13 aanvallend ingestelde spelers, twee verdedigers en een keeper tegen het RWE Eemsmondteam oefent. Via de site van het desbetreffende team kwam ik er achter dat er op donderdag 20 juni gespeeld wordt in Uithuizen, waar het duel om half 8 begint.

Eemsmond bruist en borrelt, zei Burgemeester Marijke van Beek enkele dagen geleden nog toen de klanken van de kermis doorklonken in de raadszaal. Een mooie uitspraak wat niet geld voor het project, Eemsmond Voetbalt. Als je de site namelijk bekijkt dan springen de veters uit je schoenen en loopt het je, zoals Bert Visser zo mooi kan zeggen, dun uit je broek. Want er is niets te vinden wat ook maar enigszins verwijst naar de wedstrijd van het jaar voor de gemeente Eemsmond. Of wordt het al als heel gewoon gezien dat de Trots van het Noorden naar Uithuizen komt. Reclame maken voor een evenement is toch niet iets wat door de organisatie vergeten zal zijn. Het veld in Uithuizen zal toch door een aardig aantal voetballiefhebbers omzoomd moeten worden. Dat is mooi voor de sfeer en ook fijn voor de kosten die er gemaakt moeten worden want de koude en warme buffetten voor de genodigden en hun gevolg zullen gezien de vele te vullen monden hoog zijn.

In 2012 was het precies eender wat de PR betrof en beloofde men beterschap. Maar helaas, met nog twee weken te gaan ziet de site van Eemsmond Voetbalt er niet echt actueel uit. Dat kan als er niemand is die de site beheert maar uit goed ingelichte bronnen begreep ik dat ook  dit deel van de organisatie beter geregeld zou worden.

Ik denk daar toch anders over want ik vind de berichtgeving over 29 juni als FC Groningen naar Uithuizen komt, en niet Rottumerplaat United 17, via de site van Eemsmond Voetbalt helemaal niets. Dat klopt ook precies want eigenlijk staat er ook niets op. Jammer is misschien wel niet eens het juiste woord want eigenlijk is het iets waar men zich als organisatie kapot voor moet schamen dat er zo weinig aandacht aan een site met de naam, Eemsmond Voetbalt, besteed wordt. Dat zorgt er namelijk voor dat de voetballiefhebber in Noord-Groningen, en daarbuiten, geen idee heeft wie er namens de zeven verenigingen uit de Eemsmond op zaterdag 29 juni tegen FC Groningen gaan spelen.....