Mijn mening: Cor Pot zou eigenlijk een mooi filmpje voor de UEFA moeten maken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De UEFA heeft Cor Pot een standje gegeven. Een opmerking over de vriendin van de bondscoach viel bij de Europese voetbalbond verkeerd.
1346657282NDSC00148 1
Bovenstaande alinea was het begin van een artikel waarin melding werd gemaakt van het feit dat Cor Pot de reden van zijn er nog jong uitzien zag in het hebben van een veel jongere vriendin. Pot is, als we de verhalen mogen geloven, nooit iemand geweest die het vrouwelijk schoon links liet liggen en wie zijn wij om hem daar op te veroordelen. Als trainer was, en is, Cor geen hoogvlieger wordt er beweerd en dat dat zal ook wel een beetje zijn van, waar rook is vuur, en zwaar klote dat ze mij niet voor de job als bondscoach van Jong Oranje hebben gevraagd. Want iedereen mag aannemen dat er genoeg trainers graag met Pot hadden willen ruilen om in Israël op de bank plaats te nemen als coach van een lichting voetballers die Europees kampioen kan worden.

Maar de opmerking dat zijn vriendin hem jeugdig hield schoot duidelijk in het verkeerde keelgat van de UEFA dat voornamelijk bestaat uit heren die aan een container Viagra nog niet genoeg hebben om hun piemelotje te laten functioneren voor datgene waar hij ook voor uitgevonden is.

Cor Pot werd daar officieel voor berispt en als je dat leest dan mogen we toch concluderen dat het met het gevoel voor humor bij de UEFA en FIFA droevig gesteld is. Dan weet je ook direct dat dit soort, gevelartiesten’ nooit zelf gevoetbald heeft want de opmerking van Cor Pot die er, en waar ter wereld ook, regelmatig te horen is in een kleedkamer. Want allemaal kennen we de verhalen van, stuur je vrouw of vriendin maar even langs dan wil ze nooit iets anders weer. Grootspraak tijdens de derde helft of in de kleedkamer waar vreselijk om werd gelachen.

Cor Pot is ook een man van de kleedkamerhumor iets wat de heren van de UEFA en FIFA niet hebben. Bobo’s die er zelf wel een of meerdere maîtresses op na houden omdat macht nu eenmaal voor een bepaalde status zorgt, gaan lopen zeiken over een trainer die gewoon de taal van de kleedkamer praat waar helemaal niets raars aan is.

Maar de UEFA meende hem te moeten berispen wat volstrekt belachelijk is en hij zal het niet doen maar wat zou het mooi zijn. Een mooi filmpje maken, opsturen naar die mafkezen van de UEFA, en als ondertiteling alleen maar Nanananana gebruiken….