Een bijzonder rondje in Ezinge !

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Daar zit je dan op de, day after’ in een kamer, die bezaaid is met bloemen, kaarten en onopengemaakte enveloppen. Daar zit je dan terwijl ,Rots’ nog heerlijk slaapt en waarschijnlijk droomt van, ik ben ik, jij bent jij en samen zijn we wij.
johann

Daar zit je dan in een kamer en gaan je gedachten terug naar een paar uur eerder waarop er een einde kwam aan een dag waar we ons enorm op hadden verheugd. Een dag wat voor ons de bekroning op onze relatie moest worden en het voor de volle 100% ook werd.

Een dag die die door zijn zonnige start mooi begon en ons via een verblijf in de kappersstoel deed beseffen, er staat wat speciaals te gebeuren. Iets speciaals waarvoor de ons zeer dierbaren vanuit heel Nederland naar Ezinge waren gekomen. Brabant, Groningen, Groningen, Overijssel en niet te vergeten Noord-Holland waren de provincies waar voor onze gasten hun geboortewieg had gestaan.

Voor een enkeling was de geboortegrond ingeruild voor een provincie waar ze hun grote liefde vonden, sommige waren honkvast gebleven en een enkeling had de roep van de grote stad niet kunnen weerstaan en had er voor gekozen om de kleine Groninger dorpjes te verlaten.

Een gemêleerd gezelschap dat onder aanvoering van Willem Pettinga en zijn dochter Sovann naar Winsum vertrok om in het Gemeentehuis van Winsum onze huwelijksplechtigheid bij te wonen. Een plechtigheid die natuurlijk speciaal was maar door het, optreden’ van mevrouw Freddy Rietema-Wouda alleen maar specialer werd.

Een toespraak die gesproken werd vanuit haar hart hoewel door een verdrietig verlies deze dag  voor haar niet zwart witter had kunnen zijn. Een toespraak met een lach en een traan gesproken door een warme persoonlijkheid die er voor zorgde dat de plechtigheid in het Gemeentehuis van Winsum er een was die we nooit zullen vergeten.

Bij een huwelijk horen felicitaties en die kwamen er via de sociale media, kaarten en door de aanwezigen op ons feest in groten getale binnen. Dat deed ons beseffen dat het samen als man en vrouw door het leven willen gaan ons gegund werd.  Dat zorgde voor een goed gevoel wat door de een ingetogen, en door de andere wat uitbundiger werd gevierd want ik ben ik en jij bent jij en samen zijn we blij.

Want dat laatste waren we en waar de locatie van het feest een van de, oorzaken’ van was. We wilden gewoon een feest in een huiskamer waar iedereen zich op zijn gemak moest voelen waar café de Brug  zich op een geweldige manier voor leende. Niets moeilijk gedoe bij Sjoerd en Anita maar gewoon even een paar tafels aan de kant zodat Simpel Zat dat kon gaan doen waar ze ongelofelijk goed in zijn, geweldige muziek maken.

De vijf mannen zorgden namelijk voor de sfeer die we graag wilden en die ons deed beseffen, we hadden qua keuze van de band geen betere kunnen maken. Zo vorderde de Avond en werd het, onrustig’ in Ezinge waar ieder op zijn manier er voor zorgde dat het een voor ons onvergetelijke dag werd.

Een dag die ons nog dagenlang in zijn greep zal houden door zijn grote hoeveel aan hoogtepunten want vrijdag 31 mei zal voor, Rots en, Staaltje’ de geschiedenis ingaan als een aaneenschakeling van 1440 minuten die als een tornado langs ons heen zijn gegaan. Maar dankzij alle attenties, warme reacties en aanwezigheid van allen die ons dierbaar zijn hangen deze minuten als een warme deken over een voor ons fantastisch verlopen huwelijksdag.

Bedankt allemaal!!