Mijn mening: Dan maar een jaartje zonder WEO en Meedhuizen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een jonge speler van voetbalclub WEO is donderdagavond door een keeper van v.v. Meedhuizen op het veld in Woldendorp in elkaar geslagen. Dat gebeurde na een overtreding in de tweede helft van de wedstrijd tussen de B-junioren van de twee teams.
johann

Het zoveelste incident op een voetbalveld nadat Richard Nieuwenhuizen op maandag 3 december aan de gevolgen van agressie op het voetbalveld overleed. Op www.rtvnoord.nl viel het bericht te lezen dat een volledig doorgedraaide mafketel een tegenspeler dusdanig had toegetakeld dat voor de zekerheid de traumaheli was opgeroepen.

Daar begrijp ik helemaal niets van, een B-junior die een tegenstander dusdanig toetakelt dat een ambulance en een traumaheli er aan te pas moeten komen en het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Een domme vraag misschien maar ik stel hem wel, waar waren de leiders/ ouders die dit incident hadden voorkomen. Zaten die al in de kantine achter de koffie, waren die met andere dingen bezig of dachten ze, help daar komt een losgeslagen idioot zijn doel uitvliegen dus ik denk dat ik maar even mijn veters ga strikken.

Het is al vaker gezegd op Puurvoetbalonline, ik stel voor dat de KNVB eens wat radicaler te werk gaat. De aanleiding tot dit incident was een overtreding waar het nodige lawaai over ontstond. Na het trapincident moesten de plaatselijke veldwachters er aan te pas komen om de gemoederen weer tot bedaren te brengen want er waren wel 40(!) toeschouwers bij dit duel aanwezig. Veertig toeschouwers die waarschijnlijk met hun handjes de edele deeltjes aan het verkennen waren want anders grijp je wel in als een losgeslagen idioot denkt een medemens in elkaar te moeten trappen.

Dat soort ongein moet maar eens afgelopen zijn zou ik denken en daarom zeg ik het gewoon, het zou toch, prachtig’ zijn wanneer de KNVB zowel WEO als Meedhuizen eens een jaartje buiten de competitie zou houden Misschien wordt Voetballand Wonderland dan eindelijk een keer wakker…