Mijn mening: Sepp Blatter mag dankzij Sepp Blatter doorgaan met graaien

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Sepp Blatter hoeft vooralsnog niet te vrezen dat hij vanwege zijn leeftijd niet kan worden herkozen tot voorzitter van Wereldvoetbalbond FIFA. Het dagelijks bestuur onder leiding van de 77-jarige Zwitser verwierp dinsdag een voorstel om een pensioenleeftijd in te stellen voor bestuurders.
johann
Eigenlijk is bovenstaand bericht, wat ik op www.voetbalprimeur.nl las iets waar je als normaal denkend mens vreselijk om zou moeten lachen maar als je eerlijk bent, het is te triest voor woorden. Door dit voorstel te verwerpen is het mogelijk dat, Seppie’ straks op 79(!) jarige leeftijd herkozen wordt als voorzitter en nog een tijdje door mag gaan om het corrupte opperhoofd van de FIFA uit te hangen. Want dat is het, geurtje’ wat er om Blatter hangt, Blattertje is even chantabel als oud-voetballer Michel Platini die als, koning’ van de UEFA ook van gekkigheid niet weet hoe hij de rijke Russen en witte jurken uit de zandbak blij moet maken. Maar beide zijn daar prima in geslaagd door als UEFA het EK van 2012 aan Polen en Oekraïne te geven en als FIFA de Russen en de jurken uit de zandbakken blij te maken met een WK. Reken maar dat de oud-voetballer en de kabouter uit Zwitserland daar niet slechter van zijn geworden. Daar ben ik na het lezen van de beide delen van Voetbal&Maffia heilig van overtuigd. Na het eerste deel kon je er al bijna niet meer omheen maar na deel 2 weet ik het helemaal zeker, voetballand wonderland is geen jungle maar een wereld waar niet op een lijk meer of minder wordt gekeken. Daar zijn de Blattertjes en Platinietjes echter niet van onder de indruk zolang ze de nodige eurootjes, en andere aardige cadeautjes, in hun broekzakken of huizen zien verdwijnen.

Ik heb veel respect voor Tom Knipping &Iwan van Duren die soms met gevaar voor eigen leven op jacht gingen naar zaken als matchfixing, afpersingen en meer van dat soort rotzooi wat de voetbal wereld meer kwaad dan goed deed. Daar was namelijk het verhaal over, koorknaap’ Dirkie Kuyt die bij Fenerbahçe gewoon doet alsof er opeens geel/zwart bloed door zijn aderen stroomt maar waar het bloed van de op zijn retour zijnde international vervangen is door een stroom van, via vage acties bij Fenerbahçe, binnenkomende eurootjes die hem in, leven’ houdt.

Maar, onze’ Sepp heeft geluk want zoals de zaken er nu voorstaan, kan hij over twee jaar herkozen worden voor nog een ambtstermijn. Persoonlijk zou ik er niet aan moeten denken omdat ik in alles vind dat je geen karikatuur van jezelf moet willen worden. Als voetballer te lang doorgaan, ik zie ze regelmatig, moet je niet willen want dat doet afbreuk aan je loopbaan als voetballer. Te lang doorgaan als trainer, zoals Jupp Heynckes die op 68 jarige leeftijd met Bayern Munchen de Champions League won maar nog open staat voor een dienstverband bij Real, betekent dat je in mijn ogen verblind bent door geld want de miljoenen zijn al jarenlang binnengekomen  waarvan ik zeg, Juppie ga lekker Dagobert spelen en geniet er van.

Dat geldt ook voor die kleine Zwitser die in voetballand wonderland werkelijk miljoenen aan steekpenningen heeft ontvangen want wie dat niet ziet snapt er werkelijk niets van. De voorganger van Blatter, João Havelange, werd vriendelijk verzocht om zijn functie als erevoorzitter van de FIFA neer te leggen omdat hij steekpenningen zou hebben aangenomen maar laten we in godsnaam niet denken dat onze tuinkabouter uit Zwitserland anders in elkaar zit.

Want hij heeft het mooi geregeld door de, pensioenregeling’ samen met zijn vriendjes te verwerpen want niet alleen de wijzen komen uit het Oosten ook de oliedollars komen daar vandaan en als hij het nog niet genoeg vindt komen er uit de woestijn ook nog wel een paar dollars binnenwaaien voor de, club’ van een voorzitter die denkt dat hij rond zijn 80e nog dat kan brengen wat je van een eerlijke voorzitter mag verwachten. Eerlijk en betrouwbaar zijn maar waar bij Blatter geen plaats voor in zijn broekzakken of huis geen plaats voor is.