Mijn mening: Arjen Robben, Wiljan, Jopie en IK zorgen nu al voor een mooie zomer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De kruitdampen van de nacompetitie zijn nog niet opgetrokken of de pleuris is uitgebroken in het ruimschoots betaalde gedeelte in Voetballand Wonderland. Spelers die wegwillen hoewel ze zich enkele dagen eerder nog bijna een delirium hebben gezopen omdat, hun’ club bijna het onmogelijke gepresteerd heeft met klassenbehoud of om bijvoorbeeld te promoveren naar een afdeling waarvan je denkt, wat heeft dat cluppie er te zoeken.
johann

Spelers worden de laatste weken bijna in de adelstand verheven heb ik het idee want er zijn er bij die bijna groter zijn dan de voor velen almachtige. Arjen Robben is daar een van want hoewel de oud-Bedumer regelmatig het nodige te verduren kreeg van, Franzie Franzie’ Beckenbauer en zijn maatje Uli Hoeness willen beide mannen met alle plezier Arjen zijn kont wel afvegen nadat hij Bayern de Champions League had bezorgd. De treffer van Robben zorgde voor veel opwinding want de voorzitter van Bedum, Edwin van Zanten, werd door alles en iedereen platgebeld met de vraag of hij wat over het succes van Robben wilde vertellen. Dat ging in sommige gevallen wel en in sommige gevallen niet want er stonden in Bedum belangrijkere zaken op het programma. Een aanstaande fusie waar op 27 mei voor gestemd moest worden maar wat traditiegetrouw te weinig leden naar de plaatselijke kantine bracht.

Maar Voetballand Wonderland ging verder want ook las ik het verhaal van Frank Demouge die in Limburg bijna voor een heiligverklaring in aanmerking komt. Demouge is er een van dertien in het dozijn en ook niet meer. Een harde werker met een matige techniek die er heel af en toe een goaltje intrapt moest ondanks een zware blessure Roda van de ondergang redden. Dat lukte niet want ik denk dat de actieradius van een 56 jarige, die zes jaar geleden is gestopt, groter zou zijn geweest dan die van een zwaar geblesseerde(!) Demouge.

Op die wijze voor de eredivisie behouden blijven zegt veel over Sparta waar Wiljan Vloet de scepter zwaait. Mijn persoonlijke favoriet is het niet want Vloet wordt maar van een ding geil en dat is van Vloet zelf. Alle idiote ideeën van onze Wiljan werden er door interim-trainer Henk ten Cate direct uitgegooid want je moet wel volslagen doorgedraaid zijn als je als TD toestaat dat er camera’s in de kleedkamers mogen komen om een realitysoap te kunnen maken. Rot op met je realitysoap denk ik dat dan, dat is iets voor Dries Roelvink, Jantje Smit en meer van dat soort, artiesten’ waar je geen CD’s van in huis wilt hebben. Maar niet voor voetballers die elkaar na een nederlaag, gewoon’ even voor rotte vis moeten kunnen uitmaken.

Maar het circus gaat nog verder want ook in Tukkerland denken ze dat ze onder en boven de wet zijn. Jopie Munsterman denkt dat hij er mee wegkomt om stroman Michel Jansen en Alfred Schreuder ook het komend seizoen aan de touwtjes te laten trekken. Jansen, wie kent hem niet, mag de pionnen klaar zetten voor Schreuder die komend seizoen druk zal zijn om zijn benodigde papieren te halen. Dat moet nu eenmaal maar als ik eerlijk ben denk ik dat Schreuder meer voetbalverstand in zijn afgebroken teennagel heeft zitten dan Jansen in zijn, Total body’.

Maar we zijn weer los want holiday-time betekent partytime in voetballand wonderland waar de bondscoach van Jong Oranje, Cor Pot, tijdens het EK geen zaakwaarnemers wil zien. Mooie gedachte van Cor die zich beter stil had kunnen houden. Want dat is even ondenkbaar als dat IK zich niet met Jong Oranje gaat bemoeien als hij eenmaal in Israël aan land gekomen is…