,Foxie' bepaalt en de KNVB belazert zijn achterban

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In de papieren uitgave van de Voetbal International stond deze week een hele reportage over de plannen van Katwijk en Achilles’29 om samen met de KNVB aan een pilot te werken om de clubs uit de topklasse zo, gek’ te krijgen om te willen promoveren naar de Jupiler League wat in mijn ogen het kerkhof van voetballand wonderland is.
johann
Een competitie waar je niet uit kunt degraderen omdat clubs uit de topklasse niet aan de meest idiote voorwaarden van de KNVB wilden voldoen zorgde in de landen om ons heen voor gefronste wenkbrauwen veel hilariteit maar ook voor onbegrip. Want in geen enkel land kan deze onzin maar wel in Nederland waar, daar hoef je deel 2 van Voetbal&Maffia maar voor open te slaan, de KNVB-bestuurders kilo’s boter op hun hun goed gesoigneerde hoofdjes hebben.

Maar Katwijk en Achilles’29 waren het gezeik en besloten tot medewerking aan het project om de clubs uit de topklasse op termijn te intrigeren in de Jupiler League omdat de almachtige had besloten dat het vanaf 2016 de kampioen van de topklasse verplicht zou worden om te promoveren. Dat betekende uiteraard dat er ook gedegradeerd zou worden en dat is iets zoals het hoort. Geen gezeur van dat wist ik niet, de twee laagst geëindigde vallen terug in de topklasse. Om met een Ajaxsupporter te spreken, hatseflats en klaar is Kees.

Zo stond het in de VI en zowel Katwijk en Achilles.29, twee bolwerken in het amateurvoetbal, deden hun uiterste best om aan bepaalde voorwaarden te voldoen waarbij er wel een zootje aan idiote regels de prullenbak inging. De bond kreeg namelijk te maken met een aantal clubbestuurders die gepokt en gemazeld zijn en weten wat er in de voetbalwereld speelt. Die laten zich niet als een lulletje het Zeister bos in lieten sturen viel in het artikel te lezen.

Het blijkt echter dat de KNVB helemaal niets te vertellen heeft want FOX, wat de rechten van Eredivisie live in handen heeft maakt de dienst uit. Want waar de voetbalbond met Katwijk en Achiles’29 om tafel zit kwam vanmorgen het nieuws door dat er twee beloftenteams aan de Jupiler League mogen meedoen. Daardoor staan de twee  clubs die zaterdag om de titel van algeheel kampioen strijden buitenspel omdat het FOX een prima idee vind om de Jupiler League als kweekvijver voor jong talent te gebruiken. Amerikanen en voetbal, begin er bij Cambuur niet over, want als blikken dan kunnen doden ben je er geweest. De Friese club werd bijna om zeep geholpen door mafketel Alex Pama die met contracten strooide wat absoluut niet verantwoord was.

De KNVB heeft echter besloten om maar goed naar, Foxie’ te luisteren zodat we volgend seizoen duels als Emmen-Ajax 2, FC Twente2 -Telstar en meer van die ongein kunnen verwachten. De tribunes zullen door duizenden tegelijk beklommen worden, Humbertootje of Jan Joost van Gangelen zullen niet weten wat hun overkomt met spelers waar ze het bestaan niet van weten en het zal op de momenten dat deze wedstrijden gespeeld worden rustig zijn op de Nederlandse wegen.

Wat een afgang denk ik dan want wat wil je nu als bond, serieus genomen worden of je als het sukkeltje van de klas profileren. Je wilt topklassers die kampioen worden in 2016 verplicht laten promoveren en nu er clubs zijn die mee willen werken zet je die buitenspel. Vreemd besluit denk je maar als snel kom je tot de conclusie dat je helemaal fout zit. Het draait in de Zeister bossen namelijk maar om een ding  dat is geld waar, het kan op de valreep nog net, de reis van IK met zijn bijeengeraapt Oranje naar Azië een prachtig voorbeeld van is.