Mijn mening: ,Slimme' trainer zorgt voor warm onthaal in Friesland

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vaak zijn uitspraken van trainers en spelers in het betaald voetbal zeer voorspelbaar maar zijn er in het amateurvoetbal, dat duidelijk minder voorspelbaar zijn met hun uitspraken.
johann
Deze week kwam ik namelijk een uitspraak tegen van een trainer die met zijn team op bezoek moet bij een ploeg uit Friesland wat een klasse lager speelt maar daar winnaar van een periode werd. De trainer gaf aan dat hij niet veel tegenstand van de derdeklasser verwachtte om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken en ik moet eerlijk zeggen dat vond ik een oliedomme opmerking

Ooit hoorde ik een trainer zeggen dat Friese elftallen toch anders in elkaar zitten dan teams uit bijvoorbeeld Groningen en Drenthe. Als jij 100% geeft, was de opmerking, dan kletst een Friese ploeg er vaak met 110 % overheen. Dat werd in dat seizoen ook bewezen en ook in 5D van het zondagvoetbal maakten ze dat dit seizoen mee, het gaat er allemaal even wat fysieker aan toe.

Maar de trainer van een tweedeklasser dat voor een verlenging van zijn tweedeklasserschap moet vechten, denkt daar anders over. Ik denk dat het artikel in Friesland door de trainer daar wel even een paar keer gekopieerd is om zijn ploeg te laten wat deze, slimme vogel’ heeft gezegd. Want reken maar dat de messen geslepen worden in Friesland om even te laten zien dat er met de inwoners van het land van, Grutte Pier’ niet te spotten valt. De Friezen zijn namelijk trots op hun eigen Friesland en dan is het niet handig om dit soort denigrerende uitspraken de media in te slingeren. Want om nu te zeggen dat de trainer in kwestie zelf, joppie toppie’ gepresteerd heeft met een ploeg die hij in maart van een collega-trainer overnam kan ik niet zeggen. Want het bekende, schokeffect’ bleef uit wat ik overigens wel vaker zie als een trainer eruit wordt gekinkeld. De helaas veel te vroeg overleden Fritz Korbach had die gave wel maar over het algemeen lost het wegsturen van een trainer niets op. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de uitslag van het duel in Friesland waarvan de return in Drenthe gespeeld zal worden. Maar ik weet een ding zeker, dankzij een, slimme’ trainer krijgt zijn ploeg een warm onthaal in Friesland.