Mijn mening: De ,schertsvertoning' tussen SGV en Mamio had heel simpel voorkomen kunnen worden.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.tweenul.nl las ik het verslag van het beslissingsduel tussen SGV en Mamio. Een, wedstrijd’ die in een 11-2 zege voor SGV eindigde.

Op de voetbalwebsite viel te lezen dat beide teams met een gelijk aantal punten waren geëindigd en het doelsaldo ook nog eens gelijk was. Dat zorgde ervoor dat een beslissingsduel noodzakelijk was en die dinsdagavond 21 mei in Harkstede gespeeld werd. Beide teams hadden er niet veel behoefte aan maar binnen de KNVB kende men geen pardon, er moest gevoetbald worden. Want de winnaar zou uitkomen tegen Engelbert en de verliezer kreeg Stedum als tegenstander wat door dit duel beslist moet worden. In het verslag las ik dat het niets uitmaakte wat de uitslag zou zijn en dat klopte helemaal maar toch denk ik dat Mamio het iets, slimmer’ heeft aangepakt.

Mamio, Surinaams voor lappendeken) had denk ik in de gaten dat er tegen Stedum een grotere kans in zou zitten om vierdeklasser te blijven dan in een tweeluik met Engelbert. Die ploeg herbergt namelijk een aantal, dat een deel van de jeugdopleiding van FC Groningen hebben doorlopen. Engelbert had daardoor ook een grote kans op het kampioenschap gemaakt ware het niet dat Zuidhorn over een selectie beschikte wat met alle tegenstanders deed wat ze wilde. Stedum heeft overigens ook een prima ploeg maar de mannen van trainer Leendert Nieborg presteren dit seizoen beter tegen sterkere tegenstanders dan tegen ploegen die onderin 5E verbleven maar toch schat ik Engelbert door de aanwezige individuele kwaliteiten die daar aanwezig zijn iets hoger in.

Mamio kwam daarom met een team wat grotendeels uit derde en vierde elftalspelers bestond naar Harkstede waar SGV alleen de spelers spaarde die wat lichte pijntjes hadden. De trainers van Engelbert en Stedum zullen stevig balen van deze, schertsvertoning’ waar ook het aanwezige publiek niet blij van geworden zal zijn. Want ze kregen een wedstrijd te zien die misschien wel nooit gespeeld had moeten worden waar een simpele oplossing voor beschikbaar was. Omdat ook het doelsaldo( -31) gelijk was had er naar mijn idee gekozen kunnen worden om de ploeg die het meeste had gescoord (Mamio 57 keer) 11e te laten worden en SGV, dat 42 keer het net wist te vinden als twaalfde te laten eindigen. In een tijd dat de amateurtak van de KNVB de broekriem steeds meer moet aantrekken was dat mijn inziens een goedkopere oplossing geweest dan deze, schertsvertoning, te laten doorgaan op een door de bond gehuurd veld.