Mijn mening: Ik snap niet dat er trainers zijn die Raymond Verheijen serieus nemen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Manchester United maakt met de aanstelling van David Moyes als nieuwe manager een fout. Dat zegt fitnessgoeroe Raymond Verheijen.
johann
Bovenstaande was het begin van een artikel dat ik las op www.voetbalprimeur.nl waarin Raymond Verheijen de vloer aanveegde met David Moyes en Manchester United want onze betweter snapte niet dat Manchester United zo dom was om Moyes een contract voor zes jaar aan te bieden. Verheijen is dezelfde persoon die ook Frank de Boer een waardeloze trainer vind omdat hij zijn trainingsmethoden niet volgt want dat is namelijk het verhaal, iedereen die anders traint dan hij denkt te hebben uitgevonden die snapt er niets van.

Ik weet dat er ook in het amateurvoetbaltrainers werken volgens de trainingsmethodes van deze fitnessgoeroe maar daar zou ik niet bijhoren als ik nog trainer zou zijn. Want alles wat Verheijen de laatste jaren de media in slingert blijkt negenennegentig van de honderd keer onzin te zijn. Ooit gaf hij aan dat Bert van Marwijk de verkeerde keuze had gemaakt in Zuid-Afrika door met zijn spelersgroep op de verkeerde hoogte te zitten. Verheijen zat met Zuid-Korea ook in Zuid-Afrika en de Zuid-Koreaantjes hadden volgens hem zijn raad goed opgevolgd door wel op de juiste hoogte te verblijven. Dat liep echter even anders want Nederland bereikte de finale en Zuid-Korea verliet het eindtoernooi in razende vaart.

Ook Cor Pot kreeg een paar maand geleden de volle laag toen hij Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena op een dinsdagavond liet debuteren nadat ze de zondag daarvoor nog negentig minuten hadden gespeeld met Feyenoord. De beide Feyenoorders speelden beide vijfenveertig minuten maar onze, wijsneus’ zoals Frank de Boer hem een keer noemde, vond het een schande.

Raymond Verheijen is naast publiciteitsgeil ook nog eens een jaloers iemand. Hij is jaloers op alle trainers die meer hebben gepresteerd dan hij, ondanks dat hij zich een toptrainer vind. Dat klopt ook wel maar alleen in landen waar ze zijn gebral niet verstaan waardoor ze denken dat ze inderdaad ‘Nederlands beste’ in huis hebben gehaald.

Hij was ook degene die vond dat Wales, waar hij assistent was, hem moest nemen als opvolger van de overleden bondscoach Gary Speed. Dat deed hij op een zeer, geschikt’ moment overigens want het was nog geen 48 uur na de dood van Speed dat hij dat bericht naar buiten bracht. Dan is de opmerking toch gerechtvaardigd dat een Verheijen een raar eng ventje is die er opgewonden van raakt als hij toptrainers als Frank de Boer en Gertjan Verbeek, en een grote club als Manchester United kan afzeiken. Twee trainers die dit seizoen een prijs gewonnen hebben en een club met een prijzenkast waar alleen maar waardering voor mag uitgesproken worden afgebrand door een fitnessgoeroe waar helaas veel te veel trainers de blabla van overnemen. En dat terwijl Verheijen, samen met enkele leden van het Gooise matras, maar op een ranglijst voorkomt, die van de meest publiciteitsgeile Nederlanders allertijden.