Mijn mening: Wie het wel snapt mag het zeggen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op dit moment zijn er vanaf 20 december 2009 precies 5791 items op Puurvoetbalonline geplaatst en in aantal daarvan is  het beleid, wanbeleid of oneerlijk beleid, het is maar net hoe je het noemen wilt, van de KNVB regelmatig ter sprake gekomen.
johann

Ik hoef niet onder stoelen of banken te steken dat ik niets heb met een bond die nog niet eens het fatsoen heeft om keurige via mail gestuurde vragen te beantwoorden. Ik heb ook niets met een bond die niets anders roept dan, zonder respect geen voetbal’ maar vervolgens ieder weekend toestaat dat er scheidsrechters in elkaar getimmerd worden. Of dat er onrechtmatige spelers op de velden rondlopen of honderden wedstrijden niet doorgaan omdat er teveel voetballers die denken dat er alleen maar gevoetbald moet worden als ze er echt zin in hebben.

Ik heb ook niets met een bond die zijn leden op totaal verschillende wijze behandeld want het is al eerder geschreven, dat is wat de grootste bond in Nederland doet. Een sportbond die zijn leden uit de amateurwereld anders behandeld dan hun collega’s uit het betaalde voetbal.

Een amateurvoetballer wordt na een rode kaart namelijk direct voor een duel geschorst terwijl dat bij een speler in het betaalde voetbal niet het geval is. Schopt iemand in de eredivisie een tegenstander bijna doormidden maar is hij het niet eens met zijn opgelegde straf dan gaat hij in beroep. Dan kan hij, tot de zaak voorkomt, gewoon blijven spelen. In het amateurvoetbal is dat anders, krijg je daar een rode kaart dan mag je als speler de eerst volgende wedstrijd standaard toekijken.

In de gewone maatschappij geldt, je bent pas schuldig als het daadwerkelijk is bewezen. Een logische redenering die ook in het betaald voetbal gehanteerd wordt, maar niet bij de amateurs. Een vreemde gedachtenkronkel die bij velen voor opwinding zorgt. Vanmiddag sprak ik een trainer die met dit, fenomeen’ te maken had en het woord competitievervalsing in de mond nam. Een logische opmerking want Puurvoetbalonline heeft het al eerder gezegd, er zou op de burelen van de KNVB weleens wat verder gedacht mogen worden dan dat men nu doet.

Want waarom moet een amateurvoetballer, schuldig of niet schuldig, na een rode kaart direct toekijken en mag een voetballer die een tegenstander bijna een enkele reis naar de eeuwige jachtvelden bezorgt, de wedstrijd daarna gewoon weer aantreden. Dat is iets wat velen, en ik ben daar een van, niet begrijpen, en ook niet willen begrijpen. Gelijke behandeling voor alle voetballers is in mijn ogen toch niet zo moeilijk maar waar men bij de KNVB duidelijk anders over denkt.

Hetzelfde speelt zich ieder jaar weer af rond de nacompetities, bijna niemand weet hoe het precies in elkaar steekt qua eventuele beslissingswedstrijden en de data daarvan. Vreemd want vooruit denken moet toch niet lastig zijn want het managementteam van de bond zal toch personen aangenomen hebben die weten dat als er twee ploegen gelijk eindigen en nog ergens om spelen er wat geregeld moet worden.

Dat er trainers en bestuursleden zijn die zo langzamerhand een beetje, moe’ worden van de KNVB, snap ik helemaal. Ik ben dan ook blij dat ik geen lid van de KNVB ben. Want het moet toch een klotegevoel geven dat de, snelle pakken’ er met ondere andere jou de bondscontributie een zootje van mogen maken.