Mijn mening: Dat gelul over, zonder respect geen voetbal, weten we nu wel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In enkele competities moet er nog een competitieronde afgewerkt worden en sommige verenigingen zijn al uitgespeeld. Dat is voor veel clubs ook maar goed ook want die maken er namelijk een puinhoop van.
 
johannCompetitievervalsing is een woord wat de laatste weken veelvuldig te horen is op de voetbalvelden en waar ik mij wel wat bij kan voorstellen. Want de meest lachwekkende uitslagen komen er tot ons en wat tot woede en frustratie leidt bij verenigingen waar er nog wel wat voor op het spel staat. Kampioenen die opeens meerdere wedstrijden verliezen nadat het kampioensfeest gevierd is, clubs die nergens meer om meespelen komen met een, feestelftal’ aanzetten en meer van dat soort onzin krijgen we ook op de Noordelijke voetbalvelden voorgeschoteld. Een 1e elftal dat met precies elf spelers vertrekt naar een team wat nog een punt nodig heeft om zich veilig te spelen is een klap in het gezicht van de ploegen die zich ook graag in veiligheid willen spelen. Als het team het duel ook nog eens met negen spelers beëindigd mag je spreken van een gênante vertoning. Een vertoning wat je als club niet moet willen en waar door de bond weleens passende maatregelen tegen genomen mogen worden.

Voor de tegenstander was het een prettige bijkomstigheid dat het zich met twee vingers in de neus in veiligheid speelde door de opponent met een stevige 9-0 nederlaag huiswaarts maar ik denk dat de concurrentie wel even gevloekt heeft na het horen van deze uitslag. En terecht denk ik want als je met een lachend gezicht van het veld loopt als je een pak slaag hebt gekregen ben je in mijn beleving geen sportman want als het goed is ga je een wedstrijd in om die te winnen. Er alles aan doen om in het duel de drie punten binnen te slepen is datgene wat je als voetballer moet willen en niet je als een, feestelftal’ de prullenbak in te laten spelen.

De laatste maanden gaat het in de voetbalwereld alleen maar over, zonder respect geen voetbal. Maar zo langzamerhand ben ik het eens met iedereen die daar anders over denkt. Zonder respect geen voetbal is een kreet die we beter niet meer kunnen gebruiken omdat er velen zijn die daar niets mee willen doen. Daar is de KNVB er een van want ook daar durft men niet dat te doen wat wel nodig is, keihard doorpakken. Dit weekend sprak een trainer die zag dat het duel waarin hij met zijn team met 14-0 voorstond werd gestaakt omdat de tegenstander bij die stand de scheidsrechter nog eens gingen bedreigen. Als je dat hoort denk je toch in alle redelijkheid, je laat je afdrogen met 14-0 en gaat je eigen onkunde op de scheidsrechter verhalen en die vervolgens bedreigen. Wat een idioterie van spelers richting de scheidsrechter die na afloop ook nog eens meemaakte dat zijn kleding verdwenen was.

Clubs die er een zootje van maken door niet hun sportieve plicht te vervullen en teams die zich schandalig gedragen. De KNVB zou eindelijk een daad kunnen stellen en wat dat moest zijn daar waren de trainer en ik het gisteravond roerend met elkaar over eens. Kinkel maar eens een club in zijn geheel uit de competitie zodat alles en iedereen de ,pijn' draagt van het gedrag van een paar idioten die zich niet weten te gedragen. Dan moeten de goeien het maar een keer ontgelden wat de kwaaien lopen te verkloten want dat gelul over, zonder respect geen voetbal, weten we nu wel.