Droom wordt werkelijkheid, met keepersclinic door Marco Bizot!

Geschreven door Jan Noordhuis op . Geplaatst in Even na praten

 Jan Noordhuis is keepertrainer van onder andere de jeugdkeepers van Harkstede en organiseerde op woensdag 8 mei een keepersclinic met niemand minder dan Marco Bizot, de eerste doelman van FC Groningen. In het onderstaand verslag vertelt Jan over deze voor allen prachtige clinic die door diverse sponsoren mogelijk werd gemaakt.
1368512005NSAM 0502  1

Marco Bizot geeft uitleg aan de jonge keepers tijdens de keepersclinic in Harkstede

Mijn eerste contact met FC Groningen was in oktober vorig jaar, het duurde even voordat Bizot zijn medewerking toezegde. Via een tussenpersoon kreeg ik hem uiteindelijk aan de telefoon. Ze krijgen wekelijks aanvragen voor dergelijke activiteiten, maar doen er maar ca. 3 per jaar. Hij was direct enthousiast, maar schrok van het aantal keepers dat mee zou doen, ik zei tegen Bizot geen paniek, je krijgt hulp! Dan komt het goed zei hij. Een 30-tal keepers en 7 trainers waren bereid om mee te helpen bij de keepersclinic van Marco Bizot en Wieger Sietsma. Ik heb contact gezocht met de v.v. Engelbert, om zo een unieke samenwerking tot stand te brengen, de jeugdkeepers van Harkstede en Engelbert samen op het veld.

Het komt niet vaak voor dat een trainer een privé parkeerplaats heeft op sportpark Hamstede. Bizot wel! Ook hing er een spandoek achter het doel met de tekst “Bizot is de beste”, dit geeft aan hoe populair Marco bij de jeugd is.

Om 17.10 uur komen Marco Bizot en Wieger Sietsma aan en worden door de voorzitster van v.v. Harkstede, Monique van Klaveren welkom geheten.

Ook de andere trainers arriveerden, t.w.: Giuseppe Salvaggio(v.v. Harkstede), Hilko Scholtens (v.v. Engelbert, voetbalcenter Meerstad), Remo Krol (v.v. Omlandia, voetbalcenter Meerstad), John van Rotterdam (v.v. Engelbert), Willem Bouwkamp (v.v. Helpman), Charlotte Boogers (v.v. Helpman) en Angela Koops (Asser Boys).

Piet Paulusma had ons goed weer beloofd maar van half 6 tot 6 uur regende het even hard. Maar gelukkig bleef het na zes uur droog zodat de weersgoden waren ons goed gezind waren.

Alle keepers waren al aanwezig, ze hadden er namelijk zin in en waren zonder warming-up klaar voor de clinic. Er was eerst een welkomstwoord van Monique en vervolgens stelden Marco Bizot en Wieger Sietsma zich even voor. Nadat de 5 groepjes waren ingedeeld, ging het feest van start. De trainers hadden alles al klaargezet en de oefenstof met elkaar doorgesproken. Om het kwartier werd er gewisseld, steeds naar een andere trainer voor een nieuwe oefening. Marco en Wieger liepen rond en hielpen overal mee. Je kon zien dat alle keepers enorm genoten van de clinic. Ook kon je zien dat de trainers van het begin tot het einde enthousiast waren zodat de keepers boven zichzelf uitstegen. Aan het eind van de clinic was er nog een penaltyreeks waarbij Marco en Wieger vol aan de bak moesten. Marco zou eerst niet meedoen met de strafschoppenserie, i.v.m. de wedstrijd van zondag, maar wou zijn visitekaartje blijkbaar toch afgeven. Bij de jongste groep won Lars Poortman, bij de middelste groep Joeri van Haperen en bij de oudsten Meinard Klooster. Zij kregen alle 3 een paar gesigneerde keeperhandschoenen van Marco Bizot! Hierna was er tijd voor handtekeningen en foto’s.

Daarna kregen alle deelnemers en trainers een bordje patat met drinken. De barkeeper van Harkstede vroeg nog of er scouts gesignaleerd waren rond het veld, er zouden vier komen, maar er waren twee met vakantie. Er liep in ieder geval wel een fotograaf van FC Groningen dat aangeeft dat de clinic ook daar leefde. Monique sloot het gebeuren vervolgens af met een dankwoord en de trainers kregen als dank een bosje bloemen en mochten de keepers een T-shirt mee naar huis nemen.

Om een clinic te organiseren komt er veel bij kijken: veel telefoontjes, nog meer mailverkeer, groepjes indelen, posters verzorgen, media inlichten, afmeldingen, nieuwe aanmeldingen, opnieuw groepjes maken, sponsoren benaderen etc.

Hiervoor wil ik dan ook een aantal mensen bedanken, als eerste alle trainers voor het helpen bij de clinic. Diverse mensen betrokken bij de vereniging voor o.a. maken van de posters, maken van spandoeken, maken van een parkeerbord, kantineversierders, kantinepersoneel, fotografen enz. enz. Ook de sponsoren juwelier Scheich, sportpoint Nijeboer en een aantal anonieme sponsors nogmaals bedankt voor het mogelijk maken van de clinic. En zonder keepers is er geen clinic, dus jongens en meisjes ook jullie bedankt voor je komst en enthousiaste deelname.