Mijn mening: Bij de KNVB moeten ze het woord competitievervalsing nooit meer in de mond nemen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat ik heel veel dingen niet begrijp zal ongetwijfeld aan mijn verstandelijke vermogen liggen want je moet jezelf nooit overschatten. Er zijn er namelijk al genoeg die dat wel doen en daar lopen er bij de grootste bond van Nederland minimaal enkele tientallen van rond.

johannWant opeens kregen we vandaag op Eredivisie Live een, lunchprogramma’ aangeboden want alle duels werden op 5 mei om 12.30 uur gespeeld. Dat kwam omdat al 68 jaar lang op 5 mei gevierd wordt dat de Duitsers uit ons land verdreven werden en er overal festiviteiten werden georganiseerd zodat er niet om half drie of later gevoetbald kon worden.

En dat op een dag waarvan ik vind dat het allang een nationale feestdag had moeten zijn in plaats van het gelul dat we het alleen maar officieel vieren als er een 0 of een 5 aan het einde van een jaartal staat. Of vergelijken we een belangrijke dag uit de geschiedenis van ons land met een lot uit de staatsloterij wat ik toch niet mag hopen.

Om competitievervalsing te voorkomen moesten alle duels wel gelijktijdig beginnen en waarvan ik zeg, rot op KNVB met je competitievervalsing. In Volendam en bij Sparta en MVV zullen ze daar wellicht anders over denken maar, en dat is wel minder belangrijk, ik denk daar ook zo over. Want jullie mogen eigenlijk het woord competitievervalsing niet eens meer noemen zonder dat jullie je de ogen uit de kop schamen. Een vereniging die getroffen wordt door een sterfgeval moest uitwijken naar een andere datum. Dat werd een dag eerder, 3 mei) terwijl de concurrent om de titel(!) op zaterdag 4 mei zijn wedstrijd kon afwerken.

Ik begrijp daar echt helemaal niets van want ik begrijp dat de club die het verzoek om uitstel doet niet gaat vragen, en wat gebeurt er met de concurrent. Dat gebeurt niet maar moet ook niet nodig zijn want als je het toch over competitievervalsing hebt dan moeten er op dat moment toch een paar bureaucraten ergens achter een spelletje Candy Crush Saga wakker worden.

Nee dus, en ergens begrijp ik het ook nog wel ook want waarom zou je meedenken als een club zelf niet met een voorstel komt. Ik heb er niemand van de desbetreffende vereniging over gehoord, en dat siert ze, maar ik kan mij er werkelijk kapot aan ergeren dat je als bond je mond vol hebt over competitievervalsing en vervolgens niet meedenkt als dat een keer van je gevraagd wordt. Zelf initiatief nemen noemen ze dat maar dat was in de week dat Nederland een beetje druk was met de troonswisseling bij de KNVB zoals gewoonlijk weer eens niet in beeld.