Mijn mening over een opmerkelijke trainersmove

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De opmerkelijke ,move’ van Jaap van der Ploeg om niet, zoals eerder via de media bekend werd gemaakt, in het seizoen 2013-2014 bij Rood Zwart Baflo maar bij tweede klasser Aduard als trainer aan de slag te gaan lokte, nadat ik het bericht op Puurvoetbalonline had geplaatst, de nodige reacties uit. Ook mij werd van meerdere keren naar mijn mening gevraagd en als je roept dat je overal een mening over hebt wil ik over deze opmerkelijke ,move’ t mijn mening wel geven.

johannToen ik het bericht vanmorgen op de sociale media, en vervolgens op de clubsite van Rood Zwart Baflo tegenkwam was ook ik verbaasd. Ik wist wel dat Aduard op zoek moest naar een nieuwe trainer omdat de opvolger van de vertrekkende Rob Vliek, de nu nog bij de vrouwenafdeling van ON werkzaam zijnde Tjeerd Strengholt, niet zou komen.

Strengholt kwam op zijn besluit terug en bleef bij ON en daardoor had Aduard een probleem. De tweede klasser moest dus weer de markt op om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer en kwam uit bij Jaap van der Ploeg, die mondeling al tot een akkoord was gekomen met Rood Zwart Baflo. Als ik mijn eerlijke mening geef, dan vind ik het raar dat je bij een trainer uitkomt waarvan je weet, die is voor volgend seizoen al door een andere vereniging vastgelegd.

Ik kan mij vervolgens voorstellen dat als er een telefoontje komt waarbij er opeens een prachtige uitdaging voorbij komt, er mensen zijn die gaan twijfelen. Persoonlijk, en daarom heet deze rubriek ook mijn mening, zou ik het niet doen maar dat is iedereen zijn of haar eigen keuze. Maar duidelijk is dat Rood Zwart Baflo in alles de dupe is van deze actie want de vijfdeklasser uit Baflo kon geen kant meer op. Want op de clubsite van Rood Zwart Baflo sprak men wel de woorden dat men Jaap deze kans gunde en dat zal ongetwijfeld zo zijn. Niemand maakt mij echter wijs dat er binnen Rood Zwart Baflo geen andere geluiden te horen zijn geweest. Maar, en dat is ook volstrekt logisch, als club weet je ook, wij kunnen niet anders dan toestemmen dat onze beoogde trainer toch naar een andere club gaat..

Een woord is een woord hoorde ik vanavond iemand zeggen en die mening deel ik. Als je een club, of zoals in mijn geval de redactie van de Ommelander Courant, iets toezegt dan staat dat. Dat zeg ik niet omdat ik even de moraalridder wil uithangen maar dat zeg ik omdat ik daar zo insta. Als ik aan de OC mijn akkoord heb gegeven dat ik naar een sportevenement ga dan is dat klaar, los wat er eventueel verder op mijn pad zou komen.

Ook noemde iemand het voorbeeld van Dick Advocaat en Ronald Koeman die niet wisten hoe snel ze op een trein, die hun naar nog meer Euro’s bracht, moesten springen. Laat een ding echter duidelijk zijn, ik wil de nieuwe trainer van Aduard 2000 absoluut niet met deze twee broodtrainers vergelijken, en benadruk nogmaals dat het mijn mening is over een opzienbarend nieuwtje uit het Groninger voetbalwereldje en waarbij ik zo eerlijk ben om te zeggen dat ik een andere keuze had gemaakt.