Mijn mening: Robert Maaskant blaft wel maar durft niet te bijten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Robert Maaskant en FC Groningen accepteren schikkingsvoorstel van de aanklager waardoor de vertrekkende trainer voor het duel tegen VVV op de tribune mag plaatsnemen.

johannEen normaal bericht zou je denken maar dan moet je geen trouwe lezer van Voetbal International zijn. Want in hoor en wederhoor slaat Maaskant heel andere taal uit want daar verkondigd hij dat hij niet zou weten waarom hij een straf zou moeten accepteren. Dat zijn twee zaken die haaks op elkaar staan, het accepteren van en niet weten waarom je het zou moeten accepteren. Slappe hap noem ik dat want waarom iets accepteren terwijl je in het grootste voetbalblad van Nederland roept dat we toch niet alles hoeven te accepteren. Dat ben ik met Maaskant eens maar wees dan ook een kerel en durf te zeggen dat je het niet met het schikkingsvoorstel eens bent. Maar nee, FC Groningen en Maaskant blaffen wel maar bijten niet en daar was ik verbaasd over toen ik in hoor en wederhoor zijn commentaar op de gebeurtenissen in Eindhoven las. Een Bossen die loopt te ginnegappen met Mark van Bommel, een slecht spelende FC Groningen, en een PSV-er die volgens Maaskant, vuile flikker’ mocht roepen tegen de arbitrage waren drie redenen waarom hij in de rust emotioneel reageerde tegenover Ruud Bossen.

Dan denk ik, als je dat vind zeg dat dan ook tegen de arbitragecommissie maar loop dan niet alleen in een voetbalweekblad te blaten. Alles en iedereen heeft er de mond van vol dat het in de eredivisie een zootje is qua arbitrage en dat zal best. Ik volg lang niet alles maar als ik trainer was in het betaald voetbal ging ik niet domweg akkoord met iets waarvoor ik volgens mijzelf onterecht zou zijn aangeklaagd. Maar Maaskant wel die neemt de schuld op zich voor iets waarvan hij vindt dat er niets gebeurd is. Vreemd want ik neem toch aan dat Robert niet van het soort , als Jantje een appel steelt heeft Robert het gedaan, is. Maar tegen VVV zit Maaskant niet op de bank en ergens denk je dan, misschien komt dat de FC wel beter uit. Want nu kan het duo Van der Looi/Lukkien de honneurs waarnemen in dit voor de,  Trots van het Noorden’ waar het opeens weer hosanna is nu deelname aan play offs er aan komen. Toch zeg ik, slappe hap-gedrag van een trainer die dingen roept als klassenjustitie, ik baal van een arbiter die staat te lachen als het 3-0,4-0,5-0 wordt en meer van die ongein.