Jenne Mollema Zeester/VVSV'09 Koninklijk onderscheiden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik moet eerlijk zeggen, ik ben niet van het gedoe rond lintjesregen maar toen ik het bericht las op het Twitter-account van Erik Post, redacteur Ommelander Courant, kon ik niet anders zeggen dat Koningin Beatrix op de valreep iemand had beloont voor zijn verdiensten wat ik niet meer dan terecht vond.

1344662214Njenne mollema zoutkamp interviewfoto

Het had Hare Majesteit de Koningin namelijk behaagd, zo noemen ze dat geloof ik, om Jenne Mollema uit Zoutkamp van een lintje te voorzien. Als ik het iemand gun dan dat is het Jenne Mollema wel want Jenne is voor mij de verpersoonlijking van alles wat een vrijwilliger maar kan hebben. In de zomer van 2012 mocht ik hem interviewen voor de Ommelander Courant en net als ieder interview beschouwde ik dat als een eer. Een man van weinig woorden die in de kantine en op sportpark, De Toerkamp’ alles tot in de puntjes verzorgt voor elkaar had en waar nooit een onvertogen woord uitkwam. Samen met zijn vrouw waren ze in mijn Zeester-periode al actief in de kantine van toen nog Zeester en wat later overging in VVSV’09. Tijdens het interview kregen we het over veel zaken en een daarvan was dat hij eigenlijk min of meer alleen overgebleven was van het groepje vrijwilligers dat uren achtereen voor hun club actief was. Soms viel er even een stilte aan tafel en toen Jenne later voor de foto naar, zijn’ kantine vertrok sprak ik daar over met zoals ik haar nog steeds noem, tante Trijn. ‘We hebben al veel verloren Johan’ was haar antwoord toen de namen van Barteld Smit, Albert Nauta, Remmelt Zuidersma, Francina Houwen en Rommie Dijkstra vielen, maar de mooie herinneringen blijven gelukkig voor altijd bewaard.’

Daar moest ik opeens aan denken toe ik de tweet las van Erik die er onbewust voor zorgde dat op een regenachtige vrijdagmiddag de zon opeens figuurlijk begon te schijnen omdat een man die ik dat meer dan gun geridderd werd voor al datgene wat hij voor de Zoutkamper gemeenschap heeft betekend en nog steeds betekent. Daarom zeg ik ook met alle plezier, Jenne Mollema van harte proficiat met deze Koninklijke onderscheiding!