Een duidelijke reactie op: Een Ghettoblaster in de kleedkamer en op het veld moeten ze verbieden!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ghettoblaster weren uit de kleedkamer

Op het artikel http://lyt.sr/yoyk1 wat ging over het weren van de Ghettoblaster in kleedkamers en op voetbalvelden kwamen uiteraard diverse reacties binnen zoals ook vandaag toen Peter Klunder, voetballer van Gronitas zaterdag1, zijn antwoorden terugstuurde op de vragen en stellingen die ik voor hem had bedacht. De reactie van Peter plaats ik hieronder omdat ik in zijn uitleg voor een groot gedeelte kan meegaan wat overigens ook van toepassing is op de meningen van o.a. Roy Kamps(Hunsingo), Rick Schaaphok(Viboa)en Jeroen Mulder(CVVB4Bier) die mijn mening niet deelden en met een duidelijke uitleg kwamen. En ook Klary Schepel(bestuurslid Viboa) vroeg mij enkele weken of ik geen muziek liefhebber was. Dat is gelukkig wel zo maar gaf ik Klary aan, mijn muziekvoorkeur zal niet door iedereen worden gewaardeerd.

1366973212Nghettoblaster

‘Overal waar wij met Gronitas zaterdag 1 voetballen, knallen de decibelletjes uit onze Ghettoblaster. Voornamelijk bij ons in de kleedkamer maar als wij proeven dat de muziek in de kantine een opkikker nodig heeft dan bieden wij ook daar graag onze Ghettoblaster aan. Meestal wordt dit gebaar met verbazing, desondanks met zeer veel enthousiasme ontvangen.

Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd gaat in de kleedkamer bij ons letterlijk de knop om van de Ghettoblaster en figuurlijk de knop om in ons hoofd. Wij spelen al zolang dat iedereen inmiddels wel weet wat hij moet doen/ wat er verwacht wordt.

 Ik kan me voorstellen dat zoiets op 1e klasse niveau niet kan maar waarom kan het niet op derde klas niveau of lager. Voetbal is en blijft plezier. Wij hebben altijd heel veel plezier en gelukkig heeft bijna iedereen dezelfde muziek smaak. Natuurlijk ben ik het met je eens dat voetbal een serieuze zaak is en dat vullen wij tijdens de wedstrijd ook zeker in. Daarnaast blijf ik zeggen, voetbal is plezier.

Hoe vaak zie ik gespannen koppies van jongens die totaal niet meet weten wat ze moeten doen omdat ze volgestopt zijn met informatie. Hoe vaak kom ik bij ons na de wedstrijd in de kantine dat de tegenpartij al weg is. Is dat de goede manier om je hobby te bedrijven. Johan, Ik val je zeker niet aan en denk dat voor jeugdelftallen een Ghettoblaster niet gewenst is. Maar elk senioren team kan dat volgens mij prima zelf bepalen mits je de visie van je club en mits je de gastvrijheid van je tegenstander respecteert. ‘

Een duidelijke mening van Peter en waar ik, zoals Peter het uitlegt absoluut in mee kan gaan. Maar mooi is wel dat ook hij vind dat een Ghettoblaster bij jeugdteams niet gewenst is omdat, en dat weten we allemaal, de kleedkamers op de diverse sportcomplexen op de zaterdagochtend vaak door meerdere teams gebruikt worden.