Een enerverend en leuk rondje in Leens

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag waren de weersomstandigheden eindelijk van dien aard dat de spreuk, het is weer fijn langs de lijn’ uit de kast gehaald kon worden. Want ook in Leens scheen de zon en waren de temperaturen aangenaam al moest je daar nog we even voor in de zon gaan staan want aan de schaduwkant van het hoofdveld was het toch duidelijk minder aangenaam.

1366805987Nleo poolster

 Spelmoment uit het duel FC LEO-Poolster

Veel bekenden in Leens want naast de spelers van beide teams was Alex Traa aangesteld als scheidsrechter en Klaas Smith aanwezig als rapporteur. Verder waren in de bestuurskamer elftalleidster Sascha Hoen van FC LEO en Pieter Smit van het bezoekende Poolster aanwezig. Nadat het verslag van het duel FC LEO-Gronitas van twee weken eerder nog even was besproken ging het al snel over de wedstrijd van de thuisploeg tegen Poolster. De bezoekers hadden een smalle selectie meegenomen naar Leens want de A-junioren van de vereniging uit Spijk speelden een belangrijke wedstrijd en dan is het niet slim om van dat team spelers op de bank bij het 1e elftal te zetten.

Het werd een duel met een tumultueus slot waarin ik vlak na de rust in gesprek kwam met de, voetbalkieker’ uit Spijk die via de telefoon een verslag deed van de eerste helft in Leens. Duidelijk hoorbaar was zijn analyse naar een radiostation in Delfzijl en ik moet zeggen dat ik mij daar wel in kon vinden. Na het telefoongesprek spraken we even over de eerste helft en de, voetbalkieker’ gaf aan dat hij ook de man was die de verslagen op de clubsite van Poolster schreef. Altijd leuk om iemand te ontmoeten die het ook leuk vind om zijn bevindingen op en rond de velden aan het papier toe te vertrouwen want zo vertelde hij, zijn voetbaldag begon iedere zaterdag al in de morgenuren.

In de rust had ik ook al even staan bijkletsen met Louwe van der Horn en Geert Timmer over de perikelen binnen VVSV’09 want dat is iets wat de gemoederen aardig bezig houdt binnen de gemeente De Marne. Louwe had veel respons gekregen op zijn mening over het hele gebeuren en beiden hoopten dat alles en iedereen op 3 mei zijn gezond verstand ging gebruiken en dat VVSV’09 niet in twee verschillende stromingen uiteen zou vallen.

Zo werd het een toch wel vreemde middag in Leens want na afloop dreigde het nog even fout te gaan in Leens toen scheidsrechter Alex Traa nog even belaagd werd door de spelers van Poolster. De Warffumer had in hun ogen een doelpunt onterecht afgekeurd en daar wilde men nog wel even op terugkomen. Gelukkig voor alle partijen kon alles en iedereen weer tot bedaren gebracht worden zodat er geen dingen gebeurden die we liever niet op de velden zien.

Zo gebeurde er weer van alles in Leens en wat ook deze zaterdag weer tot een bijzondere maakte en waar je bij thuiskomt nog eens rustig over nadenkt. Een verslag waar de meningen duidelijk over verschilden, twee geweldige goals van de spits in vorm Rowan Rozema, een leuk gesprek met de, voetbalkieker’ uit Spijk en na afloop even met Klaas Smith napraten over de afgekeurde goal van Poolster, alles kwam nogmaals voorbij en ik trok voor mijzelf de conclusie, het was ook zaterdag 19 april weer een leuke en enerverende voetbaldag.