Mijn mening: In Winsum had deze voetballiefhebster helemaal gelijk.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Tijdens mijn bezoeken aan de voetbalwedstrijden ergens in de provincie hoor ik met grote regelmaat iets waarvan ik denk, die persoon in kwestie heeft helemaal gelijk en dat was zondag bij het rondje rond de velden van Hunsingo ook het geval.

johann

Tijdens het duel tussen Hunsingo en Tolbert op sportpark Schilligeham maakte een vrouwelijke voetballiefhebber opeens een opmerking waar de overige aanwezigen het roerend mee eens waren. Ze vertelde dat ze zich steeds meer stoorde aan het gedrag van de voetballers die in het betaald voetbal actief zijn. ,,Ze komen voor een wedstrijd met gigantische koptelefoons op hun kop de bus uit wandelen en lopen, zonder een boe of bah te zeggen, zo het stadion in. De fans die er staan te wachten wordt niet of nauwelijks een blik waardig gegund maar ze vergeten een ding, dat die er toevallig wel mede voor zorgen dat ze als spelers schandalig veel verdienen.”

We waren het allemaal met haar eens want zo werkt het precies. Spelers die bijna een nekhernia oplopen omdat die schelpen op hun kop bijna te zwaar zijn om te tillen zijn namelijk voor een wedstrijd helemaal in, trance’ of zitten zoals Fred Rutten het zo mooi kan vertellen, zwaar in de concentratie. De spelers van tegenwoordig zonderen zich steeds meer af van de supporter die als een geslagen hond naar huis gaat als zijn favorieten hebben verloren. Als ze winnen willen ze nog wel even in de polonaise lopen of plichtmatig in de handjes klappen maar eigenlijk doen ze dat liever niet. De koptelefoon is een vriend van (te) veel spelers uit het betaald voetbal geworden en een vijand voor de echte supporter want die krijgt geen contact meer met voetballers die gemiddeld veel meer verdienen dan de Balkenende-norm.

We moesten eigenlijk wel lachen om haar verbale uitval want het is geen type die zomaar iets roept maar het zat haar duidelijk hoog, het misplaatste en hautaine gedrag van de huidige generatie voetballers. Een speler die helemaal in paniek raakt(Royston Drenthe) als hij in Vladikavkaz, je komt ergens terecht als je er een zootje van maakt als voetballer, geen kapper kan vinden die zijn kapsel onder handen wil nemen, Of een Balotelli die rijp is voor een psychiatrische inrichting maar door velen wordt bewierookt. Ik weet niet waarom velen hem leuk vinden maar mijn favoriet is het niet.

Ik ben een trouwe lezer van de Voetbal International maar de verhalen van de huidige generatie voetballers worden steeds vaker, wc-verhalen’. Dat zijn de verhalen die blijven liggen en naar het toilet verhuizen omdat ze eigenlijk de moeite van het lezen niet waard zijn.

Johan Derksen zegt het vaak en de hoofdredacteur van Voetbal International heeft helemaal gelijk, de huidige generatievoetballer heeft niets vertellen of mag niet dat zeggen wat hij denkt omdat er trainers(Fred Rutten) of perschefs zijn die alles met een rood potloodje aanstrepen wat uit het interview verwijderd moet worden. De huidige generatie voetballers is niet meer, aaibaar’ door hun fans en dat is jammer want het is inderdaad zoals het zondagmiddag in Winsum gezegd werd, het is ronduit schandalig hoe er tegenwoordig door (te)veel spelers met de supporters omgegaan wordt.