Mijn mening: En ze trappen er iedere keer weer in.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het schijnt voor Feijenoord een drukke zomer te worden want de volgende twee spelers binnen de selectie van de Rotterdammers hebben zich de kop, gek’ laten maken door hun makelaar.

johannJordi Clasie wil meer verdienen en Stefan de Vrij is op zijn 21e al uitgeleerd in de Eredivisie. Alle twee de argumenten zijn natuurlijk ingegeven door hun makelaar want een spelersmakelaar wil namelijk maar een ding en dat is centjes aan zijn, product’ verdienen. Want zo ziet een makelaar, en ook welk niveau dan ook dat en niet anders. In de winter gonsde bijvoorbeeld het verhaal dat het Engelse Brighton & Hove Albion belangstelling zou hebben voor Virgil van Dijk. Brighton had grote plannen met Van Dijk vertelde zijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin en de teleurstelling zou groot zijn als de deal niet doorging.

Natuurlijk zou die groot zijn maar dan vooral bij de zaakwaarnemer zelf die zijn bonus in rook op zag gaan als de transfer zou afketsen. Ik ben het echter helemaal met onder andere René van der Gijp eens dat spelers veel te snel naar het buitenland vertrekken en ze meer rust moeten bewaren. Jordi Clasie en Stefan de Vrij zitten sinds Louis van Gaal de baas is regelmatig bij de selectie van het Nederlands Elftal. Samen met de overige spelers zijn ze onderweg naar misschien wel iets moois en dan komt er weer een of andere zaakwaarnemer die denkt, stop en nu niet verder want er moet door deze jongen even wat centjes verdiend worden. De kop van Clasie en De Vrij, beide nog maar 21 jaar wordt even gek gemaakt, er verschijnen wat idiote teksten in de media en het spul zit weer op de wagen. Belachelijke acties noem ik dat want je hoeft maar om je heen te kijken en je kunt een prachtig Nederlands Elftal opstellen van toptalenten uit Nederland waar in het buitenland geen spaan van heel gebleven is. Stel dat het duo na dit seizoen uit de Kuip vertrekt en Virgil van Dijk Brighton & Hove Albion dan moet je toch vrezen voor een verder aardige interlandcarrière en zit het er heel dik in dat ze niet met Louis van Gaal mee naar Brazilië gaan. Een domme actie zou ik dat vinden en wat ik ook denk als Virgil van Dijk naar een niet eens in de Premier League spelende club vertrekt.

Deze week zei een trainer die in het amateurvoetbal actief is het nog heel mooi, hoe hoger je speelt hoeveel te meer publiciteit je krijgt. Dat geldt ook voor Van Dijk bij een, met alle respect, club die in de Championship uitkomt. Want wedstrijden uit die klasse zien we op de betaalzenders niet voorbijkomen en is Virgil van Dijk zo vergeten.

Geduld en zaakwaarnemers zijn bijna te vergelijken met Geert Wilders en de buitenlanders die in Nederland wonen, daar bestaat geen klik tussen. Waar Wilders, en zeer onterecht, alles en iedereen over een kam scheert hebben de zaakwaarnemertjes het woord geduld tot hun allergrootste vloekwoord uitgeroepen. Vreemd maar waar maar hoe kan het anders want als 21e jarige ben je heel gemakkelijk te, piepelen’ door iemand die niet in het belang van, zijn’ speler maar alleen maar aan zijn eigen bankrekening denkt!