Mijn mening: Een Ghettoblaster in de kleedkamer en op het veld moeten ze verbieden!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdagmorgen tijdens mijn bezoek aan het duel tussen twee pupillenteams van Viboa en SJO Bedum kwam ik er achter dat ook binnen het jeugdvoetbal de muziek steeds meer als stimulatie naar topprestaties wordt gezien.

johann

Op het hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg werd om 11.30 uur het juniorenduel Viboa/Hunsingo- De Weide afgewerkt. Voor aanvang van het duel stootte de door de Drenten meegenomen Gettoblaster de nodige naar muziek kinkende geluiden uit want dat moest in het teamkrachten naar boven halen om met de drie punten naar Hoogeveen terug te keren.

Toen ik na afloop van mijn bezoek aan Winsum terugreed naar Ezinge bedacht ik mij dat alles wat er zich rond het amateurvoetbal afspeelt steeds idiotere vormen aan gaat nemen. Ik ben een groot aantal jaren als jeugdtrainer actief geweest maar heb gelukkig nooit met deze onzin te maken gehad, Een tering herrie in een kleedkamer of, nog idioter, op het veld waardoor je als voetballer beter gemotiveerd zou zijn, het moet niet gekker worden. In de bestuurskamer van FC LEO kwam dit onderwerp zaterdagmiddag bij toeval ook nog even tersprake en ik gaf aan dat als ik trainer/leider van een team zou zijn die troep bij mij niet in de kleedkamer kwam. Door velen zal ik nu als ouderwets, of weet ik veel wat, neergezet worden en dat mag maar ik zie dat als een vorm van een misplaats gebruik van de hiërarchie. Er is namelijk niemand die mij wijs maakt dat een compleet team een en dezelfde muziekkeuze heeft. Dat weet ik heel zeker want mijn muziekkeuze was echt niet die van de gemiddelde luisteraar. Mooie Tsjechische blaasmuziek of een live-concert van Neil Diamond of andere live uitgebrachte nummers uit de jaren zestig vind ik mooi maar wat niet voor al mijn teamgenoten gold.

Logisch en dat hoeft ook niet want ik luisterde thuis naar mijn muziek in aanloop naar een duel en viel daar niemand lastig mee. Maar muziek in de kleedkamer, opzouten met die rommel want dat is de plaats voor de kleedkamerhumor en het met elkaar praten over het komende duel dat er enkele minuten later op het programma staat. Nogmaals ik ben daar misschien wel heel ouderwets in maar gettoblasters en meer van dat soort ongein kwam bij mij niet de kleedkamer in. Samen naar een wedstrijd toeleven doe je in mijn beleving niet door je eigen muziek over een sportpark te laten schallen waar je ook nog eens als gast aanwezig bent. Tenminste, ik neem niet aan dat als iemand ergens op visite komt hij de radio of televisie ook niet op een andere zender zet omdat de keuze van de bewoner hem niet aanstaat. Kortom, wat een raar, en dat is mijn mening, idioot gedrag van een ploeg die te gast is op een sportpark en iedereen, gewoon’ laat, meegenieten’ van een partij herrie wat iedereen ook maar verplicht moet accepteren!