Sterke serie CSVH

Geschreven door Dick Rozenveld op . Geplaatst in Even na praten

De kop ,Sterke serie CSVH' is het verhaal van de verrichtingen van de zaterdagvereniging uit Hoogkerk tot nu toe. In 2J staat de ploeg van trainer Johan Wardenier op dit moment op een uitstekende derde plaats. Dit is door het verschil in gespeelde wedstrijden misschien iets vertekend maar aan de andere kant, de teams die minder duels hebben afgewerkt dan de Hoogkerkers moeten die eerst nog maar zien te winnen.

1365054212N355  480x360 selectie2012 2013

 Selectie CSVH seizoen 2012-2013

CSVH begon haar debuut in de 2e klasse met een flitsende seizoensopening. De eerste twee wedstrijden werden, ondanks veel tegendoelpunten, in winst omgezet. In de derde wedstrijd van het seizoen werd CSVH keihard met de neus op de feiten gedrukt. De thuiswedstrijd tegen Drenthina werd volstrekt kansloos met 0-4 verloren. Een volledige offday was daar niet eens debet aan, eerder het niveauverschil van 2 klassen in de jaargang daarvoor.

De daarop volgende serie van 8 wedstrijden leverde slechts 6 punten op. De 14 gemaakte treffers bleken ruim onvoldoende want er werden in deze serie maar liefst 24 tegendoelpunten geïncasseerd. Een keerpunt vormde de met 0-3 verloren thuiswedstrijd tegen SC Scheemda. Na deze wedstrijd werd routinier Kees Pranger door Johan Wardenier in de verdediging geposteerd en kon Enrico Wardenier zich meer gaan concentreren op een zwervende invulling rond diepste spits Johan Honebeek. Een sterk optreden in de beker tegen Achilles 1894 (2-1 verlies) was een voorteken van een ongeslagen reeks van 8 wedstrijden.

In deze serie van 8 werden 20 punten verzameld. Hone en Wardo schoten met scherp, Berend Jan Heerssema acteerde als vanouds op het middenveld en verdedigend stond het beter dan daarvoor; 26 doelpunten voor en slechts 9 tegen. In deze serie was er nauwelijks sprake van “gestolen” punten. Eén van de hoogtepunten was de gewonnen en fysieke uitwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren. Door deze prachtige serie klom CSVH van de onderste regionen naar een verdienstelijke 3e plek op de ranglijst. Van de kopgroep heeft CSVH de meeste wedstrijden gespeeld; desondanks is de huidige positie op de ranglijst een prestatie van formaat!

Op paasmaandag werd de mooie reeks in Emmen onderbroken door alweer Drenthina. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd was dit een gelijkopgaande pot waarbij de gelukkigste heeft gewonnen. Kort na de openingstreffer van Johan Honebeek in de 2e helft viel de gelijkmaker te noteren. Tien minuten voor tijd werd Drenthina een discutabele strafschop toegekend (overtreding buiten de zestien) door de zich aan de conditie van het veld spiegelende scheidsrechter. Ondanks een, door het slechte veld, voetbaltechnisch matige wedstrijd bleek op deze dag wel het nieuwe gezicht van CSVH. Na een slap en stroef eerste kwartier kwamen de gasten steeds beter in de wedstrijd, waarbij een gelijkspel als uitslag een correcte afspiegeling zou zijn geweest.

Op 13 april staat de thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare kampioenskandidaat Omlandia gepland. Wellicht kunnen de mannen van trainer Wardenier ook daar hun groei onderstrepen.