Mijn mening: Jermain Lens mag gewoon zijn middelvinger opsteken..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dit weekend waren de rapen weer gaar op de diverse velden, twee spelers uit Spijkenisse werden geroyeerd door hun club nadat ze een tegenstander tegen het hoofd hadden geschopt en Jermain Lens ging ook weer in de fout.

De speler van PSV, bedankte’ de supporters van zijn club door ze met een opgestoken middelvinger te bedanken voor hun aanwezigheid in Kerkrade. Een geweldig gebaar waar IK, lees bondscoach Louis van Gaal, ook wel oprecht gecharmeerd van zijn want Van Gaal vond het ook geen probleem om Lens op te roepen voor Oranje hoewel hij op dat moment een schorsing uit zat na het tunnelincident in de Kuip.

De normen en waarden die de spelers van PSV de laatste weken hanteren baren de directie van PSV al enkele weken zorgen en daar kan ik mij wel wat bij voorstellen. Het kampioenschap hangt namelijk al maanden als het zwaard van Damocles boven de hoofden van de selectie van de Eindhovenaren. Een druk die te zwaar lijkt te worden en tot overspannen reacties van Mark van Bommel, Kevin, wanneer kijk ik eens blij’ Strootman en Jermain Lens leidt.

johannDe club uit Spijkenisse heeft twee voetballers levenslang geroyeerd en daar mogen we veel waardering hebben. Niet meer een straf van een paar jaar maar gewoon opzouten en nooit meer op een voetbalveld weer verschijnen. Dat is namelijk de manier om van dit soort figuren af te komen. Vanmiddag in Bedum kwam de uitzending van Nieuwsuur tersprake waar het, fantastisch’ beleid van de KNVB rond het pasjessysteem nogmaals tersprake kwam en die nog steeds de ruimte laat om dat soort figuren toch weer op een voetbalveld toe te laten. Triest maar, het kan nog steeds!

Maar nu Jermain Lens, wat gaan club en bond daar mee doen nadat hij voor de tweede keer binnen een paar weken in de fout is gegaan. Verzachtende omstandigheden zijn er niet hoewel de supporters natuurlijk ook dingen hebben gezegd die niet even fris zijn geweest. Als betaalt voetballer weet je dat het zo werkt, op het ene moment willen ze je kont wel afvegen van blijdschap na een gescoorde treffer en een ander moment willen ze er de trompet van,Broez’n Henkie’ er wel instoppen als ze zien dat het kampioenschap van hun club weer achter de horizon verdwijnt.

Verbannen uit de selectie van Oranje is toch wel de minimale straf die Lens mag krijgen dacht ik want het zo toch wel heel vreemd zijn dat Lens over enkele maanden premie na premie opstrijkt namens Oranje en er hij daardoor nog gemakkelijk zijn eventueel gegeven boete kan afbetalen.

Helaas zal dat niet gebeuren en Lens zal, gewoon’ overal kunnen en mogen voetballen want, we’ hebben hem nodig. Louis van Gaal zou echter een ware ambassadeur van het voetbal kunnen zijn als hij nu zou durven zeggen, die Lens is wat mij betreft einde oefening voor Oranje. Als iemand zich op deze wijze denkt te moeten gedragen ben ik er helemaal klaar mee. Maar dat zal IK nooit doen want IK wil wereldkampioen worden en dan vervagen ook de normen en waarden van Louis van Gaal