Mijn mening: Een druk op de knop in Noord-Korea en voor Henkie valt er niets meer te ,Broez'n!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Er is op dit moment maar een ding wat Nederland bezig houdt, en dat is het feit of het,Broez’n Henkie lukt om, zijn’ club te redden.

johannSC Veendam staat dankzij ,Broez’n Henkie’ overal op de kaart want er is geen radio of televisiestation waar,Broez’n nog niet is geweest. Al het andere nieuws vervaagt want er dreigt een nationale ramp als het,Broez’n Henkie’ niet lukt om 1.1 miljoen binnen te halen. Want dat zijn namelijk het aantal eurootjes wat curator Gerard Beuker wil zien voordat hij gelooft dat er voor SC Veendam bestaansrecht is.

Alles en iedereen had ook op paaszaterdag de mond vol over wat,Broez’n’ allemaal presteerde, en ik moet zeggen, zijn inzet is formidabel. Vanmorgen rond 07. 00 uur schrok ik echter van een ander nieuwsfeit en dat was dat Noord-Korea aan buurland Zuid-Korea de oorlog had verklaard. Daar schrok ik even van want de beelden van gisteravond in het journaal beloofden niet inderdaad niet veel goeds.

Ook de rechtszaak rond Jasper S, de man die Marianne Vaatstra vermoordde trok mijn aandacht. Ook ik vond de straf veel te laag en een enkeling, zo zag ik op de sociale media, was dezelfde mening toegedaan. Verder viel het bericht op dat Mauro eindelijk een verblijfsvergunning heeft gekregen en dus, en volledig terecht, in Nederland mag blijven.

Ondertussen gaat,Broez’n Henkie maar door om geld in te zamelen en waar we veel respect voor moeten hebben vinden velen. Maar er komen toch steeds meer geluiden die iets anders roepen en wat natuurlijk ook gezegd mag en moet worden. De mening van steeds meer is namelijk dat alle moeite van,Broez’n Henkie’ tevergeefs is, en dat hij te laat met zijn actie is begonnen. Want ,Broez’n is/was wel een insider die wist hoe de geel/zwarte vlag erbij hing en dat was duidelijk niet goed. Dus Henk had, althans dat zijn de geluidenen, eerder in actie moeten en kunnen komen.

Maar een actie die voor zoveel ophef zorgt, is bijzonder maar wat ik al eerder zei, er komt wat ruis op de lijn. Een benefietconcert waarvan de eerste artiest bekend is staat op tweede paasdag op het programma. Een concert waar, althans dat verwacht de organisatie, 6000 bezoekers op af zullen komen. Dat verbaasd mij want ,heel’ Nederland heeft minimaal een euro aan Veendam gedoneerd want de cultclub uit Veendam moet blijven bestaan.

Zesduizend toeschouwers is niet veel vind ik persoonlijk maar velen hebben natuurlijk ook een prachtig excuus om niet te gaan want gelukkig wordt er ook op tweede paasdag gewoon gevoetbald. Gelukkig zijn er voor alle andere sympathisanten van Veendam nog genoeg andere mogelijkheden om hun vrije maandag op een nuttige, aangename of spannende manier door te brengen dus de 6000 toeschouwerrs, het zou mooi zijn, maar ik moet het allemaal nog zien.

Maar ,Broez’n gaat door en dat valt hem te prijzen maar we moeten echter een ding niet te vergeten dat er in Noord –Korea op dit moment een mafketel rondloopt die met een druk op de knop er voor kan zorgen dat er zelfs voor Henk de Haan niets meer te,Broez’n valt!