Veel reacties op ,De KNVB mag de echte kerels geen kans geven

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik had het eigenlijk wel verwacht, de KNVB geeft de, echte kerels’ een kans want de verenigingen mogen zelf bepalen of ze hun E en F-junioren morgen laten voetballen.

johannVanmorgen schreef ik een artikel met als kop, De KNVB mag de, echte kerels geen kans geven’ en waarin ik mijn mening gaf of je F-junioren bij een gevoelstemperatuur van tussen de -10 en -15 s’ morgens om 9.00 uur de wei in moet sturen. Via facebook viel te lezen dat sommige het wel en ook sommige het niet met mij eens waren, en wat moet kunnen.

Op veel clubsites valt al te lezen dat er voor de F-pupillen morgen geen wedstrijden zullen zijn en dat is, in mijn beleving, een wijs besluit. De kretologie een maillot, twee jassen, handschoenen aan en een muts op en gaan met die banaan is een mening, maar niet die van mij. Want vraag ik mij af, wie doe je er een plezier mee om bij dit soort extreme omstandigheden om 9.00 uur in de morgen het veld op te sturen.

De discussies over het verlengen van de competitie bij de senioren wordt nu al wekenlang gevoerd en als de geruchten kloppen schijnt er wat beweging te komen op dat gebied. Ik zeg daarom, laat die F-junioren gewoon een paar weken langer doorvoetballen i.p.v. ze zaterdag het veld op te sturen en ze per direct plezier in het voetballen verliezen.

We nemen even de keeper als voorbeeld, wat al geen positie is waar de jongere jeugd voor in de rij staat. Want als je scoort ben je een held en als je een er een do0elpunt doorlaat ben je de slemiel. Althans zo werkt het in negen van de tien gevallen. Morgen rennen ze gillend weg als ze aan de beurt zijn om keeper te zijn en helemaal als ze ook nog eens in een team spelen dat vele malen sterker is dan de opponent.

Ook las ik een reactie, we moeten de jeugd niet in de watten leggen dus gewoon voetballen. Ook die mening deel ik niet want het ene heeft namelijk niets met het andere te maken. Ik kom ook regelmatig op sportcomplexen waar een jeugdwedstrijd gaande is en zie dan dingen, en waarbij de temperaturen niets bij uitmaken, waarvan ik denk dat hadden de teams die ik vroeger trainde en begeleidde niet hoeven te proberen. Gekkigheid uithalen na een doelpunt en meer van dat soort vreemd gedoe en waar soms wel wat steviger tegen opgetreden zou mogen worden.

Dat betekent absoluut niet dat ik ook op dat gebied de wijsheid in pacht heb, in tegendeel zelfs, maar dat soort dingen pikte ik niet maar stond wel, bokje’ voor mijn team. En ik kan iedereen verzekeren als trainer van bijvoorbeeld F-pupillen had ik er persoonlijk voor gezorgd dat mijn team morgen niet had gespeeld.

Je bent namelijk niet voor niets leider of trainer van een team en daar hoort ook bij dat je bij bepaalde omstandigheden je verantwoording moet pakkken. Een simpel voorbeeld is daarbij een naderende onweersbui. Er zijn er die liever zolang mogelijk wachten met naar binnen gaan maar ik denk daar toch anders over. Waarom de goden verzoeken en risico’s nemen die niet nodig zijn. Morgen is een precies eender verhaal, waarom bij F-junioren de goden verzoeken en denken, er kan ze niets gebeuren als je ze maar dik genoeg inpakt. Nogmaals, ik heb niet de wijsheid in pacht, maar ook dat is klinkklare onzin want meerdere lagen kleding betekent minder dan velen denken.

Maar gelukkig denken veel clubs net als ik en gaven aan dat moeten we niet willen om onze jongste jeugd deze kou te laten trotseren. Veel clubs hebben al een streep door de wedstrijden van de jongste jeugd gezet en wat een wijs besluit is want daar doe je ze meer plezier mee dan om te proberen om er bij een gevoelstemperatuur van -10 of meer, echte kerels’ van te maken.