Mijn mening: Frisse wind is in mijn beleving alles vervangen.... en dat moet er in Euroborg gebeuren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Frisse wind is in mijn beleving alles vervangen.... en dat moet er in Euroborg gebeuren was het tekstje wat ik op mijn facebook-account plaatste omdat er van alles gaande is bij FC Groningen.

johannAls we alles mogen geloven gaat er veel veranderen in de Euroborg want er gaan geruchten dat de directie het vertrouwen in technisch manager Henk Veldmate een beetje kwijt is. De aankopen van Kosic en Magnasco waren niet direct de beste aankopen tot nu toe van Veldmate die in het verleden wel aardige spelers naar de Euroborg heeft gehaald. Althans dat laatste waren de woorden van directeur Hans Nijland die vertelde dat het er soms stevig aan toegaat in de Euroborg. Dat is iets wat ik direct geloof want om nu te zeggen dat we ondersteboven vallen van de topprestaties van de bespeler van de Euroborg zou toch wat te ver gaan.

Er moet een keer een frisse wind door de Euroborg waaien wordt door velen geroepen en is een mening die ik wel deel. Maar met een frisse wind bedoel ik ook echt een echte frisse wind want na dit seizoen wordt ook nog eens afscheid genomen van Robert Maaskant. De geboren Rotterdammer houdt het na een jaar voor gezien in Groningen waar hij moest werken met een selectie die al door de directie en Veldmate was samengesteld. Een Kosic die beter was dan Tadic en een wereldverdediger als Magnasco kreeg Maaskant als een cadeautje toegeschoven maar de ervaren trainer dacht daar al snel anders over, ze komen (nog) tekort. Ik heb in Haren tijdens de voorbereiding enkele trainingen gezien en je kon inderdaad zien dat beide nog niet klaar waren voor eredivisievoetbal.

Dat mag ook de directie zich aanrekenen die nu met het beschuldigende vingertje naar Veldmate wijst maar zelf ook heeft gefaald. Want is het niet zo dat je samen wint maar ook zeker samen verliest, althans dat is mij altijd verteld. Je wint als team en je verliest als team. Dat gegeven deed mij besluiten om de eerste zin van dit artikel op facebook te plaatsen. Er moet een frisse wind met de kracht van een orkaan door de Euroborg komen waaien want nieuwe mensen zorgt voor nieuwe ideeën

.De geluiden die vanuit de Euroborg komen zijn niet rooskleurig en de vele lege stoeltjes spreken boekdelen. Dat is jammer en zou ook niet moeten gebeuren maar is wel de realiteit. Directeur Hans Nijland is een razend actieve man die het werken niet schuwt maar toch, ook zijn naam zoemt rond onder de volgers van FC Groningen. Ergens ook wel logisch want Nijland roept nog weleens wat waarbij je denkt, dat is niet handig. Ik noem daarbij even de opmerking, ik had Stef(de zoon van Nijland) graag in de Euroborg zien spelen. Een opmerking waarbij je bijna wel zeker weet, hier zaten Hans en Henk niet op een lijn.

Zo rommelt het ondertussen steeds maar door in de Groene Kathedraal die voor geen enkele uitspelend team een onneembare vesting meer is. Als een ploeg als Twente, wat toch aardig in een dip zat hier, mede door een arbitrale blunder, gemakkelijk kan winnen dan mogen we zeggen, dat is niet best.

Een frisse wind door de Euroborg, hoe eerder hoe beter en daarbij moet de club weer terug naar de basis onder een nieuwe directie, een andere technische manager een nieuwe hoofdtrainer. Daarnaast de eigen jeugdopleiding meer gebruiken zodat ook het publiek er weer achter gaan staan zodat de frisse wind op de wedstrijddagen als een zware storm de tegenstanders de Euroborg uitblaast.