Bij de voetbalvereniging Eenrum is nog geen sprake van krimp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag 15 maart ontving ik laat in de avond een mail van Kor Nienhuis met de opmerking dat er de volgende ochtend iets moois stond te gebeuren en mijn geboortedorp Eenrum en bij de voetbalclub waar ik een groot gedeelte van loopbaan als voetballer heb doorgebracht in het bijzonder.

Foto.s: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Bart Oosterveld Eenrum

 DSC2190

Er werden namelijk een vijftal jeugdteams in een nieuwe outfit  gestoken en als ik mij ,verveelde’ op een zaterdagmorgen waar door winterse omstandigheden nog weinig gevoetbald werd was ik van harte uitgenodigd om bij dit gebeuren aanwezig te zijn. Nu verveel ik mij niet zo snel moet ik zeggen maar ik was wel nieuwsgierig naar wat er allemaal bij de voetbalvereniging Eenrum gaande was.

 DSC2169

Zo kwam ik rond kwart voor tien aan op het sportcomplex en werd het zoeken naar een plekkie voor mijn auto want het was druk bij de voetbalvereniging Eenrum. Moeders die heen en weer liepen met shirts, broekjes en kousen, bestuursleden die druk waren met het klaarzetten van de reclameborden van sponsoren die stonden te wachten op de dingen die gingen komen. Door voorzitter Ger Dijkstra werd ik even bijgepraat over de bij de jeugd steeds groter wordende ledenaantallen die er voor zorgen dat Eenrum in alle leeftijdscategorieën met een jeugdteam vertegenwoordigd is. Prima geluiden in een tijd dat het woord krimp ook veelvuldig in het Marnegebied te horen is als er gesproken wordt over de toekomst van de sportverenigingen en scholen.

 DSC2153

Vier F-teams en vier E-teams zullen er deze voorjaarsreeks aan de competitie deelnemen en dat is natuurlijk een fantastisch resultaat en als die teams straks in een keurige outfit de voetbalvereniging Eenrum vertegenwoordigen zal dat een prachtig gezicht zijn.

 DSC2119

De sponsorcommissie, onder voorzitterschap van Jan Spreen, had het er maar druk mee en waarbij nog niet alles was gelukt qua doelstelling maar voor deze zaterdag konden er vijf teams in het nieuw worden gestoken namelijk de E3 en de vier F-teams. Het bestuur wilde graag terug naar eenheid van tenue en vandaar dat het shirt van het 1e elftal als voorbeeld diende voor de overige teams en via leverancier SPORTMAAT uit Groningen kon dit, samen met een aantal sponsoren gerealiseerd worden.

 DSC2112

Bouwbedrijf Hylmar Diemer Winsum, Deurenservice Noord Eenrum, Garage Haring Kloosterburen, Kapsalon Kram Eenrum, Coop Smit Eenrum, Time Out Kappers Winsum, MD Zorg Eenrum en Sportmaat uit Groningen waren het achttal sponsoren waar de voetbalvereniging blij mee was en dat na afloop van de fotosessie nog eens extra werd benadrukt door voorzitter Ger Dijkstra.

 DSC2096

Zo werd het een bijzonder mooie morgen in Eenrum waar ik met eigen ogen heb gezien dat de Eenrum, en wat nog steeds mijn cluppie is, zich nog geen zorgen hoeven te maken richting de toekomst. Een toekomst die er mede voor zal zorgen dat in 2018 het honderdjarig bestaan van de voetbalvereniging Eenrum met de nodige trots gevierd zal worden.

 DSC2089

 De laatste foto is helaas niet helemaal goed te krijgen qua duidelijkheid. Excuses daarvoor.