Een rondje bij Hunsingo met een grote afwezige

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Nadat het zaterdag een rondje in Leens was stond er voor zondag een uitstapje naar Winsum op het programma. Daar werd het duel Hunsingo-Zuidhorn gespeeld en waarbij het frappante was dat er een grote afwezige op Sportpark Schilligeham.

1362663678Nvb Hunsingo Zuidhorn Winsum 03 03 13 7638a

 Een duel tussen Hunsingo-verdediger Sven Smit en Zuidhorn-aanvoerder Eelco de Gies

Foto Ommelander Courant    Ronnie Afman Baflo

Was de zaterdag nog wat aan de frisse kant, dat was zondag duidelijk een ander verhaal. Een mooie zonnige dag was zondag 3 maart en dat zorgde er voor dat iedereen goed gemutst was. Bij aankomst in Winsum kwam ook Zuidhorn net binnen en was er direct even het contact met Zuidhorn-trainer Marinus Siekman. Marinus was een paar weken geleden ook een van de gasten in café Koning en de oud-doelman gaf aan dat hij zoiets in Zuidhorn ook wel zag zitten. Afspraken werden gemaakt en als voorlopige datum kwam 20 maart uit de bus.

Door de bouw van nieuwe kleedkamers, verzorgingsruimte en bestuurskamer was er nog steeds een ruimte gereserveerd in de kantine en ik moet zeggen, dat heeft wel wat. Niets afgeschermd gedoe in een andere ruimte maar gewoon alles in de kantine. Ook wel mooi trouwens dat het publiek op deze wijze een beeld krijgt wat er allemaal moet gebeuren voordat een duel daadwerkelijk aanvangt.

Aan tafel was de lange winterstop en het feit dat Hunsingo in 22 dagen 7 duels moet spelen aan de orde en waarvan allen, inclusief de begeleiding van Zuidhorn dat waanzin vond. Zeven wedstrijden in 22 dagen is natuurlijk van de gekke en heeft ook niets meer met amateurvoetbal te maken. Veel voetballen in een periode dat scholieren toetsweken hebben en er steeds meer voetballende studenten komen die bijbaantjes hebben is niet handig werd er gezegd in Winsum en allen aan tafel waren het daar wel mee eens.

Maar ondertussen waren Appie Zwerver, Menko Swieringa en Simon Apotheker ook binnen gekomen. De mannen waren eerst van plan om door te rijden naar Kloosterburen-Siddeburen met een bezoek te vereren maar de keuze viel toch op Hunsingo-Zuidhorn.

Het duel van een dag eerder tussen FC LEO en Groen Geel was het bezoeken meer dan waard en dat was ook van toepassing op Hunsingo-Zuidhorn. Twee trainers, Egbert Darwinkel en Marinus Siekman, die hun teams lekker aanvallend lieten spelen, een heerlijk zonnetje op de kop en twee dames uit Zuidhorn die verstand van het voetbalspelletje hadden zorgde voor een mooie middag in Winsum maar toch er klopte iets niet.

Want opeens maakte Appie de opmerking, ik mis Jur Smit want die is altijd bij Hunsingo als die thuis spelen. En inderdaad de trainer van OKVC kom je overal op de velden tegen maar schitterde nu door afwezigheid. Nu speelde Feyenoord wel om 12.30 uur tegen NEC en de Rotterdammers wonnen dat duel met 0-3. Jur is een fervente aanhanger van Feyenoord en daarom kan het dus zijn dat hij nog steeds in de polonaise door de woonkamer liep maar gemist werd hij in ieder geval wel. Zo werd het ook in Winsum weer een bijzondere middag met veel voetbalhumor, prachtig weer een mooi duel en een grote afwezige.