Een rondje bij FC LEO met volgens twee voetbalkledingfreaken een doelman met de juiste kousen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In de week voordat het voetbalseizoen weer hervat zou worden na een (te) lange winterstop werkte het weer uitstekend mee zodat ik zaterdag rond 13.15 uur vrolijk naar Leens vertrok voor het duel FC LEO –Groen Geel.

1362649314Nleo groengeel

Spelmoment uit FC LEO-Groen Geel met doelman Roelof Bolt in de hoofdrol.

Foto: Ommelander Courant     Jan Gerdez Zoutkamp

Het was nog wel wat fris maar dat mocht de pret niet drukken, we gingen weer los en daar ging het allemaal om. In Leens werd al volop gevoetbald toen ik daar aankwam want ook de reserves van de Leensters mochten weer spelen. Direct weer een groot aantal bekende langs de lijn en wat het bezoek aan een amateurwedstrijd ook zo mooi maakt.

Scheidsrechter Henk Visscher was de eerste die ik de hand schudde en van Henk begreep ik dat hij wat geblesseerd was aan een hamstring. Enkele weken had hij nog gefloten toen de weersomstandigheden zich daar niet voor leenden en dat had Henk een vervelende blessure opgeleverd.

We spraken even over de zin en onzin van het voetballen in januari en februari en even later werd het nog even bijpraten met FC LEO-trainer Jan Jaap Zijlstra. Jan Jaap was vrijdagavond een van de gasten aan tafel in zalencentrum VITA NOVA te Middelstum waar de eerste editie van Puurvoetbalonline ontmoet toppers uit de voetbalwereld.

Een geslaagde avond vonden we beide maar ik zag dat de gedreven trainer al volledig gefocust was op het duel tegen koploper Groen Geel. Mooi om te zien vind ik dat want je weet uit je eigen ervaringen als oud-trainer dat het nu aan je ploeg is om te laten zien wat ze kunnen. Als trainer ben je dan verder machteloos en kunt hooguit met een paar wissels en omzettingen nog wat proberen in de wedstrijd.

In de bestuurskamer van de Leensters was het vervolgens ook weer gezellig en smaakte de koffie weer prima. Het jubileumboek van FC LEO kwam zelfs nog op tafel omdat een van de begeleiders van Groen Geel zich nog kon herinneren dat hij in Leens een keer op voetbalkamp was geweest. Dat zorgde voor de nodige hilariteit zodat ook elftalleidster Sascha Hoen de, ellende’ van het veranderen van een drie naar een vier snel kwijt was.

De wedstrijd was qua kijkspel en het mooie is dat er altijd wel iemand langs de lijn staat die ik een tijdje niet gesproken heb. In Leens was dat Dick Akkerman de oud-doelman die onder andere Gerben Bouwman, nu VIBOA, en andere doelmannen van Eenrum en SIOS nog heeft getraind. Dick is een echte liefhebber en heeft oog voor details. Zo hebben we beide een voorliefde voor authentieke clubtenues maar in dit geval vonden we het tenue van Groen Geel ook mooi. Niet authentiek maar wel een mooie combinatie waar over was nagedacht.

Ook Roelof Bolt in het doel van FC LEO kreeg een voldoende doordat hij in onze ogen een prachtige combinatie aanhad want een bijna helemaal zwarte outfit werd compleet gemaakt met witte kousen.

Ik weet het dit gaat nergens over maar laat dat nu een tic zijn van twee oud-keepers die dat nu eenmaal mooi vinden. Zo werd het een gezellige middag in Leens waar vlak voor het duel nog telefonisch contact was met NOS-Nieuwsuur die aangaven dat ze dinsdag 5 maart definitief naar Groningen kwamen omdat ze een item gingen uitzenden over het voetbalpasjessysteem wat de KNVB tegenwoordig hanteert.

Via Winsum, waar Martine ondertussen vanuit Groningen was aangekomen, door naar Ezinge waar er nog een aardig lijstje met trainers lag te wachten die ik mocht bellen voor een belverslag. De dag ervoor, vrijdag 1 maart, was echter een lange dag geweest met aardig wat werkuren en dat eiste rond 20.30 uur zijn tolvermoeidheid sloeg toe en dat betekende dat alles wat er zich die avond bij de diverse Eredivisieduels afspeelde volledig aan mij voorbij ging.