Mijn mening: ik heb liever met Gertjan Verbeek te maken dan met een ,keldervergaderaar'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gertjan Verbeek moet mogelijk op het matje komen in Zeist. De KNVB is niet gediend van enkele uitspraken die de trainer van AZ afgelopen week deed. Dat laat de voetbalbond maandag weten in een persbericht. Bovenstaande las ik op www.voetbalprimeur.nl en ergens moet ik dan wel lachen. Gertjan Verbeek zegt dat wat alles en iedereen binnen de voetbalwereld bijna denkt en hij moet op het matje komen.

johann

Volgens het bestuur betaald voetbal 'trekt Verbeek de integriteit van de aanklager betaald voetbal en het gehele tuchtrechtelijke proces in zijn geheel in twijfel'. Daarmee zou hij de belangen van het betaald voetbal schaden. Ik was blij dat ik goed op mijn bureaustoel zat want bij het lezen van dit soort teksten val je bijna ondersteboven. Als dit de belangen van het betaald voetbal schaadt dan kunnen we er beter direct mee stoppen want dan weet ik er ook nog wel een paar. Monopoly spelende beleidsbepalers en scheidsrechters die omgebouwd worden tot robotjes zijn er nog maar twee voorbeelden die aan duidelijkheid niets overlaten.

Verbeek zal wel geschorst worden hoewel hij als een van de weinigen het, handvest betaald voetbal’ niet ondertekend heeft. Dus in principe hoeft hij zich ook niet aan dat handvest te houden. Gertjan Verbeek een type ruwe bolster blanke pit en wordt door velen als een norse man gezien en hoewel ik hem niet persoonlijk ken  weet ik een ding zeker, dat beeld klopt niet. De AZ-trainer heeft overal een mening over en dat is prachtig om te horen of te lezen. Geen grijze muis maar iemand die ergens voor staat en dat is geen slechte eigenschap.

Verbeek mag afreizen naar Zeist maar ze konden van mij de boom in want ik  ging niet. Waarom een zinloze reis naar Zeist ondernemen om te horen dat je niet mag zeggen wat velen met jou denken maar niet durven zeggen. Op het UMCG-noemde ik dat soort types, alles roepen als er maar geen leidinggevende in de buurt was, keldervergaderaars en die lopen er ook in het betaald voetbal rond.

Mensen zonder ruggengraat noem ik ze en dat is waar het betaald voetbal kapot aan gaat. Niet door personen die zeggen wat ze denken maar door de, keldervergaderaars’ die bang voor hun hachje hun moet dicht houden maar ondertussen Zeist met hun achterbaks gedoe volledig afbranden.

Daarom hulde voor Gertjan Verbeek en zeker geen straf maar waar ze in Zeist anders over zullen denken. Er moet immers weer een daad gesteld worden en dan is Gertjan Verbeek een prima, slachtoffer’ want die zegt wat hij denkt. Daarom lekker zo door gaan KNVB en succes met de, keldervergaderaars ‘ die jullie gedrag meer in twijfel trekken dan Gertjan Verbeek.

-