Mijn mening: Ajax schopt geen stennis Koen Dokter!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Eerst zegt het Ajax-bestuur dat ze er alles aan doen om van het imago ''Joden'' af te komen, en nu nodigen ze de eigenaar van Steaua Boekarest niet uit omdat het een ''Jodenhatende homofoob'' is. Meten met twee maten, iedereen nodigt die racist uit, maar Ajax natuurlijk niet, gewoon om stennis te schoppen.

Bovenstaande tekst is van Koen Dokter uit Godlinze en betreft  Gigi Becali, de voorzitter van Steaua Boekarest, die bekent staat als iemand waarvan je zegt, daar ga ik even niet mee naar de kroeg. De flamboyante voorzitter vertelde in een interview dat hij niets moest hebben van donkere spelers spelen, En ook volgde direct de mededeling dat hij ook een hekel had aan joden en homoseksuelen.

Drie redenen waarvan ik denk, daar ben je als Ajax mooi klaar mee als dit soort types bij het traditioneel banket voorafgaand aan een Europese wedstrijd. Deze week las ik echter het bericht dat Becali niet op de gastenlijst stond en waar men in Amsterdam niet rouwig om was. Tot mijn verbazing las ik vanmorgen op facebook dat Ajax door Koen beschuldigd wordt van stemmingmakerij omdat dit ongeleid projectiel, en wat alles omkoopt wat er maar om te kopen valt, niet door Ajax is uitgenodigd is.

Beste Koen, al zou het zo zijn dat Ajax de voorzitter van Steaua niet uitgenodigd heeft dan zou dat ook nog eens terecht zijn. Een man die zich zo uitlaat over ook jou medemens verdient toch geen plaats aan een banket wat door de thuisspelende club wordt aangeboden. Ajax is een club met joodse invloeden wordt er vaak gezegd en er voetballen vanavond ook donkere jongens in het eerste team. Dan kan het, in een periode dat we het hebben over respect in de voetbalwereld, toch niet de bedoeling zijn dat iemand die zich zo laatdunkend over zijn medemensen uitlaat gewoon aanschuift aan een banket. In principe zou er gezocht moeten worden, waar jij gaat kijken zal ons een rotzorg zijn maar jij komt de ArenA niet in. Dat zal helaas niet gaan en dat is jammer want door figuren als Gigi Becali is er namelijk geen reden meer om te geloven dat het er in Roemenië qua competitieverloop eerlijk aan toegaat.

Jij beticht Ajax van stemmingmakerij en dat is niet fair want als je het nieuws een beetje had gevolgd dan had jij kunnen weten dat deze meneer naast doortrapt gemeen een hele grote racist is. En jou opmerking, andere clubs nodigen deze racist wel uit en Ajax weer niet is ook heel gemakkelijk te verklaren. Of die clubbesturen schijten in hun broek voor die Roemenen of ze zijn even corrupt als Becali en komt de spreuk, soort zoekt soort, spontaan bij mij bovendrijven. Maar Ajax beschuldigen van stennis schoppen is absolute onzin en ook zeker niet terecht!!