Een rondje in Uithuizen met krukken en gehaktballen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Waar het er vrijdagmorgen nog naar uitzag dat de wedstrijd FC LEO-De Heracliden gewoon doorgang kon vinden gooide bijna zeven centimeter sneeuw roet in het eten. Daardoor werd het een rondje langs de velden in Uithuizen waar in tegenstelling tot Leens geen sneeuw was gevallen en de wedstrijd Noordpool-Helpman gewoon doorgang kon vinden.

1360757614Nvb NoordpoolHelpman Uithuizen 09 02 13 5706

 Spelmoment uit de wedstrijd Noordpool-Helpman  Foto: Ronnie Afman Baflo

Ik moet eerlijk bekennen, er gaat voor mij niets boven een natuurgrasveld maar ik moet zeggen in Uithuizen hebben ze een prachtig kunstgrasveld gekregen. Zo waren de omstandigheden aanwezig voor een prima pot voetbal wat echter niet voor Michel Dries was weggelegd. De jonge middenvelder had tijdens een oefenduel een enkelblessure opgelopen en liep op krukken op het sportpark rond. Die rol was ook weggelegd voor de oud-leider van het eerste elftal, Kris Groenewold want die was enkele dagen eerder ontslagen uit het ziekenhuis na een operatieve ingreep aan zijn rechtervoet.

Ook aanwezig in Uithuizen was scheidsrechtercoach Roelf Folkertsma die bij een van de scheidsrechters kwam kijken die door de inwoner van Holwierde begeleidt wordt. Altijd leuk om de oud-scheidrechter te spreken over datgene wat ons interesseert in het amateurvoetbal.

Verder waren in de bestuurskamer Theo Hilbert en Henk Knol aanwezig namens het bestuur want voorzitter Frits Bijlenga, die normaal gesproken ook altijd aanwezig is, was met nog een groot aantal voetballiefhebbers naar een Bundesliga wedstrijd. Even bijpraten met Theo en Henk en waarbij eerst genoemde meldde dat de geluidsinstallatie stuk was. Een opmerking met gevolg want de stem van Theo werd voor aanvang van de eerste en tweede helft door bijna alle toeschouwers gemist. Verder viel er genoeg te bepraten want in de rust kwamen de gehaktballen die in de diverse voetbalkantines te koop zijn uitgebreid tersprake. Die van Noordpool waren prima verzekerden Henk en Theo en Roelf Folkertsma besloot de proef op de som te nemen. Zo circuleerden er door de gehaktballen nog enkele trainersnamen en kwam er nog een anekdote van Piet Teerling, een oud-collega uit het UMCG en vroeger doelman bij Noordpool voorbij en voordat we het wisten kwamen de spelers alweer uit de gesponsorde kleedkamers voor de tweede helft. Dat alles zorgde voor een mooi rondje in Uithuizen die oud-voorzitter Bert Dries traditiegetrouw letterlijk liep.