Mijn mening: KNVB en Den Haag je moet je huiswerk beter doen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een week begint voor mij altijd op de vrijdag want dat is de dag dat de eerste voorbereidingen richting het weekend beginnen. Voorbereidingen richting de sportwedstrijden of interviews die er voor de Ommelander Courant en de Oostermoer op het programma staan. Bepaalde zaken opzoeken over personen of verenigingen die tegen elkaar spelen vind ik heel belangrijk.

johann

Uiteraard doet iedereen dat op zijn eigen manier maar waarvan ik het idee heb dat politiek Den Haag en de KNVB daar anders over denken. Want deze week werden we, blij’ gemaakt met de mededeling van Europol dat Nederland er ernstig rekening mee moest houden dat ook in ons land Matchfixing voorkomt.

Dat verbaasd iemand die zich een beetje in die materie verdiept maar dat was bij de KNVB en politiek Den Haag anders. Daar waren de signalen niet zo duidelijk binnengekomen dan bij vele anderen, en waar ik een van ben.

Gisterenavond in het Tv-programma Een Vandaag kwam het ook aan de orde en zijn de Belgen en de Duitsers verbaasd dat men in Nederland denkt dat het in ons land zuivere koffie is.

Natuurlijk zijn ze in andere landen verbaasd maar dat ben ik ook maar ergens ook niet. Als je alles maar vaak genoeg herhaalt dan geloof je het op den duur zelf namelijk en waar ik nog een mooi voorbeeld van weet.

Mijn helaas veel te vroeg overleden vader was een man die niet goed tegen hoge zomerse temperaturen kon. Als je dan op een warme zomerse dag op bezoek kwam hoorde je vaak, wat is het weer warm. Dat kon soms nog wel een paar keer tersprake komen en de enige daar steeds meer last van kreeg, en ondanks dat hij in de schaduw zat, was mijn vader zelf. Dat is ook het beeld van Den Haag en Zeist, gewoon blijven ontkennen en hopen dat iedereen denkt dat er ook niets aan de hand is.

Ik vraag mij weleens af wat er op de burelen van de KNVB en in politiek Den Haag aan werkzaamheden gebeurt want ik ben heel eerlijk, ik kan daar werkelijk niets bij bedenken.

Bij mijn vorige werkgever had je ze ook, de medewerkers die met mappen vol papieren door de patio’s en gangen heenvlogen maar qua productieve uren ver onder het landelijk gemiddelde zaten en dat zal in Zeist en Den Haag niet anders zijn.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel personen van de bond en de, deskundigen’ in de wereld van de politiek zich in de materie rond Matchfixing hebben verdiept. Mijn verwachting is, dat zijn er maar bitter weinig, want anders kraam je er geen onzin zoals, we hebben nog geen duidelijke signalen ontvangen dat Matchfixing ook in Nederland voorkomt uitkramen